Δεν θα δένουν κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα (τουλάχιστον) μέχρι τις 15 Απριλίου

Δεν θα δένουν κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα (τουλάχιστον) μέχρι τις 15 Απριλίου

Μέτρα για τον προσωρινό περιορισμό των θαλάσσιων μεταφορών και συνδέσεων με το εξωτερικό, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο του περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Με την ΚΥΑ, που άρχισε να ισχύει από το μεσημέρι της Κυριακής και θα εφαρμοστεί έως τις 15 Απριλίου (στις 15:00) προβλέπονται αναλυτικά τα εξής:
– Προσωρινός περιορισμός εν όλω των θαλασσίων συνδέσεων με την Αλβανία και την Ιταλία, περιλαμβανομένου του κατάπλου στην Ελληνική επικράτεια ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Ο προσωρινός περιορισμός της θαλάσσιας σύνδεσης δεν καταλαμβάνει φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα.
– Προσωρινός περιορισμός εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια.
Σημειώνεται πως η ΚΥΑ δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις χώρες του πρώτου άρθρου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather