Δεν επιθυμούν οι ξενοδόχοι της Κρήτης να φιλοξενήσουν μετανάστες

Δεν επιθυμούν οι ξενοδόχοι της Κρήτης να φιλοξενήσουν μετανάστες

Αρνητικοί εμφανίζονται οι ξενοδόχοι της Κρήτης στην προοπτική φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων στις μονάδες τους, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πατρίς” του Ηρακλείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης είπε ότι τα ξενοδοχεία είναι φτιαγμένα για τη φιλοξενία τουριστών και όχι μεταναστών.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης σχολίασε ότι οι μονάδες της περιοχής του έχουν υπογράψει συμβόλαια με ξενοδοχεία και σε κάθε περίπτωση οι ξενοδόχοι δεν δέχονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Ο Γιώργος Βαρδάκης, πρόεδρος των ξενοδόχων Ιεράπετρας, σημείωσε ότι έχει γίνει κρούση σε έναν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς, ο οποίος είχε και στο παρελθόν φιλοξενήσει πρόσφυγες, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει ακόμη απαντήσει.

«Τόσο εκείνος όσο και άλλοι συνάδελφοι που έχουν φιλοξενήσει μετανάστες έχουν κάποια εμπειρία, γιατί στα καταλύματά τους δημιουργήθηκαν καταστροφές», είπε ο ίδιος. Οι ξενοδόχοι λένε ότι η καλύτερη λύση είναι η μεταφορά της φιλοξενίας μεταναστών σε σπίτια στην ενδοχώρα ώστε να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία, να μπορέσουν να εργαστούν κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι το 547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού στο Ρέθυμνο είναι μεταξύ των υποψηφίων στρατοπέδων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για να μετατραπούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια και αλλού που δεν δικαιούνται άσυλο ή απορρίπτεται η αίτησή τους.

Η προσπάθεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να φτάσουν στους 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες οι επιστροφές, μέχρι το τέλος του 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο φέτος έχουν έρθει στη χώρα μας περισσότεροι από 45.600 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather