Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Δεκάδες κολυμβητές έπεσαν για τον Τίμιο Σταυρό στο παλιό λιμάνι

 

Αψηφώντας  το τσουχτερό κρύο πολλοί ήταν οι κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού των Χανίων για τον Τίμιο Σταυρό τέσσερις φορές, με τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό να προσφέρει δώρα σε αυτούς που τον έπιαναν.

Την τελετή αγιασμού των υδάτων παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Χανίων κ. Βάλια Βαγιωνάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, πολιτευτές, ο πρώτην βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης καθώς και χιλιάδες πιστοί που κατέκλεισαν το λιμενοβραχίονα ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιβιβάστηκαν σε πλωτά.

Να πορευτεί η πόλη με γαλήνη ευχήθηκε στο μήνυμα του για την ημέρα των Θεοφανείων ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και πρόσθεσε «όσο ήρεμα ήταν φέτος τα νερά έτσι να πορευτεί από δω και στο εξής η χώρα μας. Το χρειαζόμαστε. Πιστεύω ότι όλοι με ενότητα, με πνεύμα συνεργασίας πρέπει να κινηθούμε και να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους για την ευημερία των Ελλήνων».

«Με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες γιορτάζονται τα Θεοφάνεια σε όλη την Κρήτη. Η θρησκευτική τελετή των Θεοφανείων είναι μια από τις λαμπρότερες τελετές με την οποία ουσιαστικά τιμάται το νερό που είναι η πηγή της ζωής μας», δήλωσε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Στον ιερό μητροπολιτικό ναό των εισοδίων της Θεοτόκου στην ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x