ΔΕΔΙΣΑ: «Καμπανάκι» για την ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών και απορριμμάτων

ΔΕΔΙΣΑ: «Καμπανάκι» για την ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών και απορριμμάτων

Έκκληση προκειμένου να σταματήσει, άμεσα, η καύση πλαστικών συσκευασιών (σακούλες κ.ό.κ) και απορριμάτων, απηύθυνε στους Χανιώτες η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ).

Αφορμή για την ανακοίνωση της ΔΕΔΙΣΑ, αποτέλεσε το γεγονός ότι μετά και την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε τα Χανιά πολλοί πολίτες προχωρούν σε ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών και απορριμμάτων που συσσωρεύτηκαν σε παραλίες και υπαίθριους χώρους.

«Ως γνωστόν, η ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών και σκουπιδιών απαγορεύεται από το νόμο, αλλά δεν είναι μόνο το νομικό σκέλος είναι και τι συμβαίνει στην υγεία και το περιβάλλον μας», τονίζει σχετικά η ΔΕΔΙΣΑ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η ανεξέλικτη καύση εκτός από τα προβλήματα που δημιουργεί στο περιβάλλον και την υγεία παράγει και τοξικές ουσίες που επικάθονται στα χόρτα, στο έδαφος, στο νερό και εύκολα πλέον περνούν στην τροφική αλυσίδα και πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνες ενώσεις, κάποιες από τις οποίες είναι βλαβερές ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather