Δήμος Χανίων: Στον ΟΠΕΚΑ οι νέες αιτήσεις για προνοιακά επιδόματα

Δήμος Χανίων: Στον ΟΠΕΚΑ οι νέες αιτήσεις για προνοιακά επιδόματα

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 την ευθύνη πληρωμής τους πλέον έχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) του Υπουργείου Εργασίας.

Βάσει της υπ’ αριθμ. Δ12α/Γ.Π. οικ. 68856/2202 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ο χρόνος καταβολής των προνοιακών επιδομάτων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018, καθώς και του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής υπερήλικων όπως και του επιδόματος ομογενών προσφύγων θα οριστεί από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής  (ΟΠΕΚΑ), ο οποίος πλέον θα είναι υπεύθυνος για την καταβολή τους.

Ο Δήμος Χανίων από τις 8 Ιανουαρίου έχει αποστείλει καταστάσεις των δικαιούχων στον Οργανισμό και δεν παραλαμβάνει πλέον καμία αίτηση για προνοιακό επίδομα (νέα παροχή ή τροποποίηση υπάρχουσας).

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται μόνο στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης (Φαιτάκη 2 και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Ηρακλείου Τ.Κ. 71202) και στα δύο Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Χανίων (Κυδωνίας 29 και  Εθνάρχου Βενιζέλου 6, Σούδα), τα οποία εξυπηρετούν τους πολίτες στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ. 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση