Δήμος Χανίων: Στέγη για δράσεις πολιτισμού και παιδείας, το κτίριο του πρώην Ρώσικου Στρατώνα

Δήμος Χανίων: Στέγη για δράσεις πολιτισμού και παιδείας, το κτίριο του πρώην Ρώσικου Στρατώνα

Ολοκληρώθηκαν από τα Τεχνικά Συνεργεία του Δήμου Χανίων οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης (βάψιμο, μόνωση, καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου), την προηγούμενη εβδομάδα, του κτιρίου του πρώην Ρώσικου Στρατώνα το οποίο προορίζεται να δώσει “στέγη” σε δράσεις Πολιτισμού και Παιδείας σχετικές με την Παράδοση του τόπου μας. Το κτίριο εμβαδού περίπου 100 τ.μ., βρίσκεται στο Δυτικό Ανάχωμα των Ενετικών Οχυρώσεων, της Παλιάς Πόλης των Χανίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, “το κτίριο, εκτός των άλλων, θα χρησιμοποιηθεί και ως Κέντρο Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και γι αυτό το λόγο καλούμε φωτογράφους, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες καθώς και συλλέκτες οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους παλιές φωτογραφίες σχετικές με επαγγέλματα τα οποία έχουν χαθεί ή τείνουν να χαθούν να επικοινωνήσουν από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 08:00 έως 15:00 στο 2821341613 ή να στείλουν e- mail στο politismos@chania.gr Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα αποτελέσουν το υλικό μιας μόνιμης έκθεσης στο χώρο, φόρος τιμής στους τεχνίτες των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των φωτογραφιών είναι η δυνατότητα επεξεργασίας και μεγέθυνσής τους μέσω ψηφιακής τεχνολογίας.

Κάλεσμα παραδοσιακών συλλόγων για γνωριμία με το χώρο του Ρώσικου Στρατώνα

Συμπληρωματικά των παραπάνω καλούμε τους παραδοσιακούς – πολιτιστικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας σε μια πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 στο χώρο του Ρώσικου Στρατώνα για συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη χρήση του χώρου με στόχο να αποτελέσει ένα κέντρο αναφοράς για την τοπική Παράδοση”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather