Δήμος Χανίων: Προγράμματα επιμόρφωσης πρόληψης επιλεγμένων νοσημάτων & προαγωγής υγείας

Δήμος Χανίων: Προγράμματα επιμόρφωσης πρόληψης επιλεγμένων νοσημάτων & προαγωγής υγείας

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης και φορέα υλοποίησης την Ιατρική Σχολή και την Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής στο πλαίσιο υλοποίησης των συνοδευτικών δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους της Περιφέρειας Κρήτης, με τη στήριξη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια σειρά από δράσεις σχετικές με την πρόληψη επιλεγμένων νοσημάτων και προαγωγής υγείας. Eιδικότερα οι παρεμβάσεις αφορούν:

1: Στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

2: Στους κινδύνους από την κατανάλωση οινοπνεύματος και παρεμβάσεις μείωσης τους.

3: Στους κινδύνους του καπνίσματος και παρεμβάσεις για τη διακοπή του.

4: Στα χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για τους κινδύνους στην υγεία τους, που προκύπτουν από συγκεκριμένες συμπεριφορές και να τους προτρέψει – ενθαρρύνει να λάβουν αποφάσεις για την υιοθέτηση μιας “άλλης’’ συμπεριφοράς, με αλλαγές στις συνήθειες και στον τρόπο ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις και θα δοθούν απλές πρακτικές συμβουλές σε έντυπα και ηλεκτρονικά φυλλάδια, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και εκπαίδευση σε μικρές ομάδες (5 ατόμων), όπου θα τους παρέχονται σύντομες συμβουλές και γραπτές προσωπικές οδηγίες για τη λήψη αποφάσεων, που σχετίζονται με συμπεριφορές υγείας.

Μια διεπιστημονική ομάδα σας περιμένει για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει ενήλικες μέσα από επιλεγμένες δράσεις για τη μείωση του κινδύνου και της νοσηρότητας των επιλεγμένων χρόνιων νοσημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλ. 2821341689, 2821341695, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έως και τις 16 Οκτωβρίου 2020.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather