Δήμος Χανίων: Ενημέρωση και διευκρινίσεις που αφορούν δημοπρατήσεις παραλιών

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση και διευκρινίσεις που αφορούν δημοπρατήσεις παραλιών

Σχετικά με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που αφορούν δημοπρατήσεις παραλιών, ο Δήμος Χανίων ενημερώνει με ανακοίνωσή του, ότι έχει εγκαίρως εκπληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις. Πιο συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2019 δημοπρατήθηκαν όλα τα αναψυκτήρια για τα οποία είναι αρμόδιος ο Δήμος Χανίων.

 

Επίσης, οι Ναυαγωσώστες έχουν ήδη, τοποθετηθεί στις θέσεις τους και παρέχουν τις υπηρεσίες τους, μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Σημειώνεται δε ότι ο Δήμος Χανίων δεν πραγματοποίησε δημοπρασίες παραλιών για ομπρελοκαθίσματα, όχι γιατί το ξέχασε, αλλά διότι αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, με βάση το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο (42112ΕΞ 2019_ΦΕΚ 1443/Β/24.04.2019 και ο Ν. 4607/2013, ο οποίος τροποποιεί τον Ν. 2971/2001), ορίζει “ οι δημοπρασίες για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, κλπ. Διενεργούνται από τις κατά χωρική αρμοδιότητα, Κτηματικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ηλεκτρονικά”.

Σε ότι αφορά την παραλία στο Μαράθι, αποκλειστική αρμοδιότητα έχει το Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο και όχι ο Δήμος Χανίων , ούτε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

Εν κατακλείδι, υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Χανίων προέβη και στον καθαρισμό των παραλιών (εντός των γεωγραφικών του ορίων), που είχαν αποκτήσει άσχημη εικόνα λόγω της κακοκαιρίας, παρόλο που η σχετική διαδικασία αποτελεί υποχρέωση άλλων φορέων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather