Δήμος Πλατανιά: Οικολογική διαδρομή με ποδήλατα για μαθητές δημοτικού

Δήμος Πλατανιά: Οικολογική διαδρομή με ποδήλατα για μαθητές δημοτικού

Ο Δήμος Πλατανιά και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, σχεδιάζουν τη διεξαγωγή Οικολογικής & Ασφαλούς Ποδηλατικής Διαδρομής στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας, των μικρών μαθητών των σχολείων του, αξιοποιώντας σημαντικές συνέργειες μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων CIVITAS DESTINATIONS και CIVITAS SUMP-PLUS που υλοποιούνται με την υποστήριξη του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα η Ποδηλατική Διαδρομή απευθύνεται στους μαθητές της Ε’& ΣΤ’ τάξης, των όμορων σχολείων του Δήμου Πλατανιά, όπως Βουκολιών, Ταυρωνίτη και Κολυμπαρίου με την συμμετοχή των γονέων και εκπαιδευτικών τους.

Η Ποδηλατική Διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14Οκτωβρίου 2020 στις 9:00π.μ με αφετηρία τη διασταύρωση Ταυρωνίτη προς Βουκολιές και θα έχει ως σημείο τερματισμού το Θεματικό Πάρκο πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων “Χρήστος  Πολέντας” στη Νεραντζιά Βουκολιών, του Δήμου Πλατανιά.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω Covid-19 αλλά και για την ασφάλεια των μικρών ποδηλατών, η διαδρομή θα γίνει με συνοδεία της Αστυνομίας και την διαρκή παρουσία του Σώματος Εθελοντών “Σαμαρειτών” του Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Το κάθε δημοτικό σχολείο θα κάνει την ποδηλατική διαδρομή ξεχωριστά και σε διαφορετική ώρα ως ακολούθως:

Α)Δημοτικό Ταυρωνίτη:

9:00π.μ ΈΝΑΡΞΗ διαδρομής- 9:45π.μ. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Πάρκο “Χρήστος Πολεντάς”. Απονομή μεταλλίων-συμμετοχή- ενημέρωση για θέματα βιώσιμης και οδικής ασφάλειας -Επιστροφή.

Β)Δημοτικό Κολυμπαρίου:

10:00 π.μ ΈΝΑΡΞΗ διαδρομής- 10:45π.μ. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Πάρκο “Χρήστος Πολέντας”. Απονομή μεταλλίων-συμμετοχή- ενημέρωση για θέματα βιώσιμης και οδικής ασφάλειας -Επιστροφή

γ)Δημοτικό Βουκολιών:

11:00 π.μ ΈΝΑΡΞΗ διαδρομής- 11:45π.μ. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ Πάρκο “Χρήστος Πολέντας”. Απονομή μεταλλίων-συμμετοχή- ενημέρωση για θέματα βιώσιμης και οδικής ασφάλειας-Επιστροφή

Μέσω της διαδρομής αυτής οι μαθητές καλούνται να εφαρμόσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και τα μέτρα ασφάλειας, καθώς και τον εξοπλισμό τον οποίο πρέπει να φέρει τόσο ο ποδηλάτης, όσο και το ποδήλατο. Για τα προηγούμενα, είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα το Βιωματικό Εργαστήρι “Ασφαλώς Ποδηλατώ” , που διεξήχθη με επιτυχία κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (21-24/9/2020), στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Πλατανιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”

Στόχος και όραμα του Δήμου Πλατανιά είναι να συμβάλλει στην αλλαγή οδικής συμπεριφοράς, την ενίσχυση της ικανότητας των νεότερων γενεών, να μετακινούνται με ασφάλεια και να χρησιμοποιούν βιώσιμα μέσα μεταφοράς.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather