Δήμος Πλατανιά: Λειτουργιά γραφείου Άμεσης Παρέμβασης και Υποστήριξης

Δήμος Πλατανιά: Λειτουργιά γραφείου Άμεσης Παρέμβασης και Υποστήριξης

Ο Δήμος Πλατανιά, ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η λειτουργιά του Γραφείου Άμεσης Παρέμβασης και Υποστήριξης, το οποίο έχει συσταθεί από τις 26 Μαρτίου, στα πλαίσια της περαιτέρω υποστήριξης των ευπαθών και αδύναμων ομάδων δημοτών του, ( αρ. Πράξης Δημάρχου 2020/24-03-2020) & για την ενίσχυση των υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας.

Στις αρμοδιότητες του Γραφείου Άμεσης Παρέμβασης και Υποστήριξης του Δήμου Πλατανιά, που έχει στελεχωθεί και από υπαλλήλους των παιδικών σταθμών του Δήμου, είναι:

α) η παροχή κάθε είδους ενημέρωσης και οδηγιών σε θέματα που απασχολούν τους πολίτες, καθ’ όλη την περίοδο που θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του Κορωνοϊού,

β) η παροχή υποστήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των πολιτών, όσων ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες ή όσων δεν δύνανται ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους ή αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. Ειδικότερα, θα διανέμονται δωρεάν στους δικαιούχους κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, ΤΕΒΑ κ.α.) τα είδη πρώτης ανάγκης και θα παρέχεται δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη, εφόσον προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ και κάθε άλλο υλικό ή μέσο προστασίας, θεωρηθεί αναγκαίο και υπάρχει δυνατότητα να διατεθεί. Επίσης, παρέχεται εξυπηρέτηση ως προς την διανομή φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από τους δικαιούχους.

γ) Το Γραφείο Άμεσης Παρέμβασης και Υποστήριξης, διαθέτει κινητή μονάδα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το Γραφείο Άμεσης Παρέμβασης και Υποστήριξης, ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου Πλατανιά στα τηλέφωνα, 2821 3 41040 και 2821 3 41019 από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες από 9:00 έως 15:00

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για το Σάββατο & Κυριακή, στην κ.Μαραγκουδάκη Πλοκαμάκη Χρυσάνθη στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6955060128.

Επίσης για όσους μαθητές / μαθήτριες ή γονείς των Γυμνασίων του Δήμου Πλατανιά, αλλά και των τελειοφοίτων μαθητών της Γ’ Λυκείου, χρειαστούν βοήθεια ή υποστήριξη μπορούν να επικοινωνούν στη διεύθυνση psychologist@gymnasio-platania.gr, με τις Νίκη Ζαχαριά, ψυχολόγος & Σοφία Ξανθοπούλου , κοινωνική λειτουργός.

Όπως και στη διεύθυνση mpolyd02@hotmail.com με την Μαρία Πολυδώρου, Ψυχολόγος.

Η επικοινωνία θα γίνεται αρχικά μέσω email και θα ακολουθεί με ραντεβού ο τρόπος και ο χρόνος της συνεδρίας.

Ο Δήμος Πλατανιά , ευχαριστεί και πάλι θερμά τις εθελοντικά προσφερόμενες, που ανήκουν στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και πρόθυμα παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους νέους του τόπου μας

Επίσης το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας, της Π.Ε. Χανίων, έχει δημιουργήσει ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας ( από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες από 7:30π.μ. έως2:30μ.μ.) στα τηλ 2821028166 & 2821051214 για κάθε συμπολίτη μας που αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει, για θέματα μοναξιάς , άγχους, απογοήτευσης, δυσφορίας, για την καθημερινή του ζωή.

Την προσπάθεια του Δήμου μας συνδράμουν επικουρικά σε περιοχές της πρώην επαρχίας Κισσάμου το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κισσάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα Χανίων Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ για τις περιοχές των Δ.Ε. Πλατανιά & Μουσουρων.

Σκοπός είναι η στήριξη των συμπολιτών μας που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη τρέχουσα πραγματικότητα , αλλά και η συναισθηματική υποστήριξη οποιουδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather