Δέχεται από σήμερα και πάλι το κοινό της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Δέχεται από σήμερα και πάλι το κοινό της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Βάσει των διεθνών καλών πρακτικών επαναφοράς της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, μετά την αναστολή τους για την αντιμετώπιση της έξαρσης του COVID -19, και τις συστάσεις της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, ανακοινώνεται η επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με ασφάλεια για την εξυπηρέτηση του κοινού της, από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, ως εξής:

  1. Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού:

Δευτέρα & Πέμπτη: 8 π.μ. – 5 μ.μ.

Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή: 8 π.μ. – 2 μ.μ.

  1. Χρήση

Το ειδικό καθεστώς λειτουργίας, λόγω COVID-19, προβλέπει το άνοιγμα της Βιβλιοθήκης με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας και μόνο για την κυκλοφορία (δανεισμός και επιστροφή) πληροφοριακού υλικού.

Η δυνατότητα παραμονής για διάβασμα και χρήση Υπολογιστών στη βιβλιοθήκη δεν επιτρέπεται.

Σας περιμένουμε για δανεισμό και επιστροφή βιβλίων, τηρώντας πιστά τους κανόνες υγιεινής.

  1. Δανεισμός

Περιορισμός εισόδου καθορισμένου αριθμού ατόμων, ώστε να εξασφαλίζεται η απόσταση των 2 μέτρων. Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα στο χώρο της Βιβλιοθήκης 10 ατόμων. Ως μέση διάρκεια παραμονής των χρηστών στη Βιβλιοθήκη ορίζονται τα 15 λεπτά. Ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένετε, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρήση:

α) της υπηρεσίας δανεισμού για 15 ημέρες και θα επιστρέφουν τα βιβλία εντός του ωραρίου λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

β) θα εφαρμοστεί η μέθοδος δανεισμού με παραγγελία. Θα μπορεί δηλαδή ο χρήστης να στείλει e-mail library@chania.gr με τα στοιχεία των βιβλίων, που βρήκε στον κατάλογο OPEN ABEKT – και είναι διαθέσιμα για δανεισμό – ο οποίος είναι προσβάσιμος σε 24ώρη βάση στην ιστοσελίδα https://www.librarychania.gr/ της Βιβλιοθήκης (κωδικούς, τίτλους, κ.λ.π.). Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα κάνει την προετοιμασία, ώστε να ορίσει την παραλαβή με ραντεβού στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Τα βιβλία, εφόσον είναι ήδη εντός του κτιρίου, διατίθενται άμεσα προς δανεισμό. Εάν ένα βιβλίο έχει επιστραφεί μετά το άνοιγμα της Βιβλιοθήκης, τότε δανείζεται, εφόσον έχουν περάσει 72 ώρες από την ημερομηνία επιστροφής. ( Όλα τα βιβλία που επιστρέφονται παραμένουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απομόνωσης 3 ημέρες).

Είναι ευνόητο πως για να δανειστεί κάποιος χρειάζεται κάρτα μέλους της ΔΒΧ. Εάν δεν διαθέτετε, τότε θα χρειαστεί πρώτα να ζητήσετε την έκδοσή της.

  1. Ερευνητές

Για τους ερευνητές, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους τομείς των εφημερίδων, περιοδικών, αρχειακού υλικού, πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με το προσωπικό.

  1. Οδηγίες προς το κοινό

  • Ζητούμε από τα μέλη μας να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.

  • Ζητούμε από τα μέλη μας κατά την επίσκεψη τους στο κτίριο να έχουν μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής, που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ, ακολουθώντας και τις συστάσεις του προσωπικού.

  • Ζητούμε από τα μέλη μας να ακολουθούν τη σήμανση στο δάπεδο για να τηρούν τις μεταξύ τους αποστάσεις.

  • Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον δικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτιρίου.

Η Βιβλιοθήκη θα επαναξιολογεί τα δεδομένα και ενδεχομένως θα τροποποιεί τις οδηγίες με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Οι Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου & Σούδας του Δήμου μας θα ανοίξουν για το κοινό τους την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather