Γονείς μαθητών: Να επιστραφούν οι προκαταβολές για εκδρομές που ματαιώθηκαν

Γονείς μαθητών: Να επιστραφούν οι προκαταβολές για εκδρομές που ματαιώθηκαν

Την επιστροφή των χρημάτων που έδωσαν ως προκαταβολή (στις περισσότερες περιπτώσεις από 100 έως 150 ευρώ) για την πολυήμερη εκδρομή των παιδιών τους με το σχολείο τους, ζητούν με επιστολή τους προς στα στελέχη της εκπαίδευσης στην Κρήτη οι γονείς των μαθητών του 4ου Λυκείου Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Με  βάση  την Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου και  την ακύρωση  σχολικών εκδρομών έχουμε την  ακύρωση  της εκδρομής της Β τάξης του 4ου Λυκείου Χανίων. Οι γονείς έχουν πληρώσει προκαταβολή που όμως το γραφείο αρνείται να επιστρέψει ισχυριζόμενο ότι με βάση τον νόμο μπορεί να μην επιστρέψει τώρα την προκαταβολή, αλλά στην καλύτερη περίπτωση ύστερα από ένα χρόνο..

Τα ταξιδιωτικό γραφείο  πρακτορείο συνεχίζει να αντιμετωπίζει με απόλυτη αδιαφορία και χωρίς καμιά ευθύνη τους γονείς που πλήρωσαν την σχολική εκδρομή που ακυρώθηκε. Ουσιαστικά τα  μέλη μας,   οι γονείς   των μαθητών –ταξιδιωτών, πλήρωσαν  για υπηρεσίες που δεν έλαβαν ποτέ , χωρίς ούτε οι ίδιοι να έχουν υπογράψει τις συμβάσεις με τα πρακτορεία, ούτε οι ίδιοι αποφάσισαν την ακύρωση  τους.

Για  όλους  τους  παραπάνω λόγους απαιτούμε  από την πολιτική  ηγεσία  του  Υπουργείου   να  υπάρξει  ΤΩΡΑ νομοθετική ρύθμιση για   πλήρη αποζημίωση  των γονιών που έχουν καταβάλει προκαταβολή   της σχολικής εκδρομής που ακυρώθηκε. Σημειωτέον  από ότι γνωρίζουμε  είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και άλλα σχολεία”.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκατοντάδες είναι οι γονείς στα Χανιά που πλήρωσαν τουλάχιστον 100 ευρώ ο καθένας ως προκαταβολή για την συμμετοχή των παιδιών τους σε σχολικές πολυήμερες εκδρομές οι οποίες ματαιώθηκαν. Πλέον το “μπαλάκι” βρίσκεται στα τουριστικά γραφεία που ανέλαβαν – κατόπιν διαγωνισμού – τις εκδρομές αυτές και έχουν λάβει τις προκαταβολές, αν θα επιστρέψουν χρήματα η αν θα χορηγήσουν voucher ίσης αξίας για μελλοντική χρήση.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather