Για τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στην εκπαίδευση, ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Για τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στην εκπαίδευση, ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, επισκέφθηκαν, τη Δευτέρα ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, κ. Μανώλης Μηλιαράκης, οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού έργου Α/θμιας Εκπαίδευσης, κα Αθηνά Ντούλια, κα Χαρά Ανδρεάδου και κα Μαρία Μπαδιεριτάκη, καθώς και στελέχη του νεοσύστατου Γραφείου Πληροφορικής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων.

Ο κ. Μηλιαράκης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την αυξημένη ανάγκη σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς καθώς και σε βοηθητικό προσωπικό στον τομέα της ειδικής αγωγής, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ένα ειδικό σχολείο. Επίσης εξέθεσε την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής των νεοσύστατων Γραφείων Φυσικής Αγωγής και Πληροφορικής, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία τους.

Ο κ. Καλογερής, με τη σειρά του ανέφερε ότι η έλλειψη αναπληρωτών αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι θα αναδείξει το σοβαρό αυτό πρόβλημα προς το αρμόδιο Υπουργείο που έχει και την ευθύνη της έγκαιρης κάλυψης.

Από την πλευρά τους, οι συντονίστριες εκπαιδευτικού έργου της Α/θμιας Εκπαίδευσης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του Αντιπεριφερειάρχη ότι θα συνεχιστεί η στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο επιστημονικό και διδακτικό τους έργο.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather