Γερμανοί φοιτητές “Κηπουρικής τοπίου”, έκαναν την πρακτική τους στην ΟΑΚ

Γερμανοί φοιτητές "Κηπουρικής τοπίου", έκαναν την πρακτική τους στην ΟΑΚ

Στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες την πρακτική τους άσκηση σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής Kηπουρών Τοπίου από τις πόλεις του Oppenheim (Επαγγελματική Σχολή), Koblenz (Επαγγελματική Σχολή Τοπίου) και Bitburg (Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Σχολή του Ερυθρού Σταυρού) της Γερμανίας, υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών τους Eckhard Boy, Alexander Kreisel, κ.ά.  συνεχίζοντας το έργο τους στην ΟΑΚ, με απαρχή το 1996 μέχρι σήμερα ανελλιπώς.

Με την άφιξή τους, άρχισαν να εργάζονται στα καλντερίμια της ΟΑΚ, κατασκευάζοντας περίτεχνα μονοπάτια και πέτρινα κομψοτεχνήματα στo πλαίσιo του Προγράμματος Τέχνης και Λόγου «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», καθώς και στo πλαίσιo της καταλλαγής και της προσφοράς.

Στο καλωσόρισμα της ομάδας από τον Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας των Σχολών από τη Γερμανία με την ΟΑΚ, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, αφήνοντας ως παρακαταθήκη το έργο των μαθητών, ως έμπρακτο δείγμα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού. Επίσης, ο κ. Ζορμπάς στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε τη σημασία της έννοιας του «λίθου» στην κρητική λαϊκή παράδοση, τη βιβλική παράδοση και αναφέρθηκε στη σχέση του ανθρώπου με την πέτρα μέσα από την ποίηση του Σεφέρη και άλλων ελλήνων ποιητών, αλλά και παραδοσιακών τραγουδιών.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης, ενώ θα γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού με επισκέψεις στην ενδοχώρα και σε Μουσεία της περιοχής.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather