Βροχερός ο καιρός στην Κρήτη και τη νέα εβδομάδα

Βροχερός ο καιρός στην Κρήτη και τη νέα εβδομάδα

Βροχές σημειώθηκαν από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Αρκετά βιαστική η μεταβολή του καιρού ξεκίνησε πολύ νωρίς από τα δυτικά τμήματα του νησιού και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε ανατολικότερα αποδίδοντας μάλιστα πολύ καλά ύψη βροχής σε πολλές περιοχές της Κρήτης, ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα νότια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, όλοι οι μετεωρολογικοί σταθμοί του νησιού έχουν καταγράψει βροχή με τα μεγαλύτερα έως τώρα ύψη βροχής να έχουν σημειωθεί: για το Ν. Χανίων στην Ασή Γωνιά και στο Φαράγγι της Σαμαριάς με 23 χιλιοστά, στο Ν. Ρεθύμνου το Σπήλι με 23 χιλιοστά και το Φράγμα Ποταμών με 15 χιλιοστά, στο Ν. Ηρακλείου σημειώθηκαν οι πλέον αξιόλογες βροχοπτώσεις με το μέγιστο στον Αμιρά με 35 χιλιοστά, στο Μεσοχωριό με 20 χιλιοστά, στηνΑγ. Βαρβάρα και στην πεδιάδα της Μεσσαράς με 15 χιλιοστά ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η βροχόπτωση στο Τυμπάκι με 22 χιλιοστά, στο Ν. Λασιθίου σημειώθηκαν στη Σελάκανο 21 χιλιοστά και πολύ αξιόλογη ήταν και η βροχόπτωση στην Ιεράπετρα με 13 χιλιοστά.

Για σήμερα Δευτέρα αναμένεται ένας καιρός άστατος με παροδικές όμως βροχές  κατά τόπους οι οποίες θα ξεκινήσουν και πάλι νωρίτερα στα δυτικά τμήματα και αργότερα αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Κρήτης έως και τα ανατολικά. Οι βροχές αυτές θα έχουν και πάλι ένα ήπιο χαρακτήρα, κατά τόπους θα είναι αρκετά αξιόλογες ενώ σε άλλες περιοχές θα είναι παροδικές και ασθενείς, φαίνεται πάντως ότι θα ευνοηθούν και πάλι περισσότερο δυτικές και νότιες περιοχές. Τα φαινόμενα φαίνεται ότι υποχωρούν και πάλι από τις απογευματινές ώρες.

Λιγότερο άστατος αναμένεται ο καιρός για την Τρίτη, δίνοντας όμως και πάλι πιθανότητες για κάποιες ασθενείς πλέον τοπικές βροχές κυρίως σε δυτικές περιοχές του νησιού και λιγότερο για τα ανατολικά.

Ιδιαίτερη προσοχή  απαιτεί η ενίσχυση των Δυτικών – ΝοτιοΔυτικών ανέμων αφού η ένταση τους αναμένεται να φθάνει στα 6 – 7 Μποφώρ, με μέγιστες εντάσεις πάνω και από τα 8 Μποφώρ κατά τόπους, για την Δευτέρα ενώ με μία μικρή εξασθένηση θα διατηρήσουν αρκετά μεγάλες εντάσεις και την Τρίτη. Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης αναμένεται σταδιακή εξασθένηση τους.

Την Τετάρτη αναμένεται γενικά ένας πολύ καλός καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη με τους ανέμους να έχουν εξασθενήσει αισθητά διατηρώντας ΒορειοΔυτικές διευθύνσεις και με εντάσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 3 και τοπικά τα 4 Μποφώρ.

Την Πέμπτη ένα νέο Βαρομετρικό χαμηλό προσεγγίζει την Κρήτη επαναφέροντας και πάλι τις βροχές στο νησί, έστω και σύντομα για την ημέρα της Πέμπτης και μόνο, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν από Νότιες γενικά διευθύνσεις.

Την Παρασκευή αποκαθίστανται, σύντομα και πάλι, καλές καιρικές συνθήκες στο νησί μας αλλά από το Σάββατο ένα νέο αλλά καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό αυτή τη φορά εμφανίζεται από τα δυτικά και αναμένεται να κυριαρχήσει με τα καιρικά του φαινόμενα κατά τη διάρκεια του ΣαββατοΚύριακου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.