Βράβευση του δήμου Πλατανιά με το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας “ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018”

Βράβευση του δήμου Πλατανιά με το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018"

Ο Δήμος Πλατανιά πέτυχε τη διάκρισή του με το Βραβείο  Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018, στην κατηγορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνέχεια υποβολής σχετικού φακέλου υποψηφιότητας για το έργο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποίησε, με τίτλο: “Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά: Γνωρίστε το Μέλλον”.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πλατανιά, συμμετέχοντας στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα”, υλοποίησε  μεταξύ 7 και 9 Ιουνίου 2017, το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά: Γνωρίστε το Μέλλον”. Κατά τη διάρκεια των τριήμερων δράσεων, εκατοντάδες μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Πλατανιά, δημότες και επισκέπτες συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια και στα βιωματικά εργαστήρια με ανακυκλώσιμα υλικά που διοργάνωσε ο Δήμος. Παράλληλα, οι νέοι του Δήμου που αναζητούν επαγγελματική προοπτική, είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της ημερίδας «Εργασία στον τόπο μου – Πράσινα Επαγγέλματα», να γνωρίσουν τις δυνατότητες που η Αειφόρος Οικονομική Ανάπτυξη δημιουργεί στον τομέα της εργασιακής απασχόλησης. Τέλος, πλήθος δημοτών και επισκεπτών πλαισίωσαν ενημερωτική και εορταστική εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το βραβείο θα παραλάβει ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος θα παραστεί στη σχετική Τελετή Απονομής που φιλοξενείται από το Δήμο Μήλου, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση