ΒΟΑΚ και έργα ανάπτυξης στην Κρήτη, έθεσε στον Πρωθυπουργό ο Σταύρος Αρναουτάκης

ΒΟΑΚ και έργα ανάπτυξης στην Κρήτη, έθεσε στον Πρωθυπουργό ο Σταύρος Αρναουτάκης

Το μείζον θέμα του ΒΟΑΚ, το νέο Αεροδρόμιο και όλα τα μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης της Κρήτης, έθεσε σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόντων συναρμόδιων υπουργών και γενικών γραμματέων, παράλληλα με τα τοπικά θέματα, έθεσε θεσμικά ζητήματα, όπως της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων και την ανάγκη να υπάρξει, όπως είπε, περιφερειακή διακυβέρνηση.

Ο κ. Αρναουτάκης σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη συνάντηση λέγοντας: «Η δέσμευση που είχε ο Πρωθυπουργός απέναντί μας είναι ότι θα γίνεται κάθε δύο μήνες στο Μαξίμου ένα συμβούλιο με τους συναρμόδιους Υπουργούς και τους Περιφερειάρχες και αυτό  ξεκίνησε από σήμερα. Ο κάθε Περιφερειάρχης έθεσε  όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο θεσμικά όσο και αναπτυξιακά την Περιφέρειά του. Παράλληλα θα γίνουν και συναντήσεις επιμέρους με τους Υπουργούς για να δούμε τα θέματα πώς μπορούμε να τα προχωρήσουμε».

«Τα βασικά θέματα που έθεσα» (σ.σ.: στον Πρωθυπουργό) «είναι οι υποδομές της Κρήτης, το αεροδρόμιο στο Καστέλι -καθώς μέχρι να γίνει το αεροδρόμιο στο Καστέλι πρέπει να υπάρξει μία παρέμβαση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου- και μία σειρά έργων που πρέπει να τα δούμε με τους Υπουργούς, όπως  παράλληλα την προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ και την απορρόφηση του υπάρχοντος».

Ειδικότερα για το θέμα του ΒΟΑΚ, που τέθηκε ως το κορυφαίο, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «αναμένονται ανακοινώσεις από τον κ. Πρωθυπουργό, και εκτιμώ ότι μπορεί και στην έκθεση Θεσσαλονίκης να ανακοινώσει κάποια θέματα. Ο Πρωθυπουργός, όπως εισπράξαμε στη συνάντηση, θέλει την αποκέντρωση, χρειάζεται η Περιφερειακή Διακυβέρνηση, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, για να μη χρειάζεται συνεχώς να ερχόμαστε στην Αθήνα για ένα μικρό ή μεγάλο θέμα αναζητώντας λύσεις».

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Σήμερα ήταν η πρώτη επίσημη συνεδρίαση με τους Περιφερειάρχες. Συζητήσαμε την εθνική πολιτική για την περιφερειακή ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και προσβλέπω σε μια πολύ ουσιαστική συνεργασία», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο κ. Μητσοτάκης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather