Βελτιώνεται από σήμερα ο καιρός. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά, λόγω “Βικτώριας”

Βελτιώνεται από σήμερα ο καιρός. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά, λόγω "Βικτώριας"

Η κακοκαιρία Βικτώρια “σάρωσε” και την Κρήτη με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι κατά τόπους έντονες. Οι καταιγίδες προκάλεσαν πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα, με τα νησιά του Ιονίου, αλλά και η Κρήτη, να αντιμετωπίζουν τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Ο νομός Χανίων βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώνεται ότι το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας παραμένει σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν όπου είναι απαραίτητο». Χθες το βράδυ, ανακοινώθηκε πάντως ότι σήμερα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. “Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία πρόγνωσης των καιρικών φαινομένων,  και την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, τα σχολεία στις 14-11-2019 θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλο το Νομό Χανίων”, επισημαίνεται.

Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την έγκυρη ομάδα “ΜετεοΚρήτες”, “το ξημέρωμα της Πέμπτης θα μας βρει με μεγάλα ανοίγματα και κάποια λίγα τοπικά φαινόμενα στ’ ανατολικά, βόρεια και κάποια δυτικά διαμερίσματα. Σε γενικές γραμμές η Πέμπτη θα είναι μια καλύτερη ημέρα που δεν θα λείπουν όμως κάποιες μπόρες κατά τόπους και κατά διαστήματα. Άστατος δηλαδή ο καιρός με πολύ λιγότερες και κυρίως πιο τοπικές βροχές (πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες).
Τέλος βελτιωμένος και χωρίς βροχές, θα είναι ο καιρός την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο!
Πάμε στους ανέμους όπου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα από τα δυτικά προς τ’ ανατολικά. Από το απόγευμα θα στραφούν σε πιο δυτικούς – νοτιοδυτικούς που θ’ αγγίζουν τα 4-5 και κατά τόπους τα 6 μποφόρ! Την Παρασκευή οι δυτικοί κατά κύριο λόγο άνεμοι θα κρατηθούν στα επίπεδα της Πέμπτης, ενώ περαιτέρω εξασθένιση τους αναμένεται το Σαββατοκύριακο.
Η θερμοκρασία σε πτώση, δεν θα ξεπερνούν οι μέγιστες την Πέμπτη τους 21-24°C, ενώ σε γενικές γραμμές μέχρι την Κυριακή θα παρατηρούνται μέγιστες της τάξεως των 19-22°C.
Δεν φαίνεται κάτι άλλο σοβαρό από βροχές τουλάχιστον για τις επόμενες 7-10 ημέρες, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι και πάλι αρκετά ανεβασμένες για την εποχή”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather