Βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού σε ΒΟΑΚ και παλαιά εθνική οδό

Βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού σε ΒΟΑΚ και παλαιά εθνική οδό

Σύμβαση με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ για εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στη νέα και στην παλαιά εθνική οδό υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Υπογράψαμε μία σημαντική σύμβαση για τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού γιατί τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και μεγάλα και για τον Βόρειο Οδικό Άξονα και για τον παλιό εθνικό. Παράλληλα, αμέσως θα ξεκινήσουμε και άλλη δημοπράτηση, με ισόποση χρηματοδότηση, για να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον ηλεκτροφωτισμό σε όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης. Θεωρούμε με τις παρεμβάσεις αυτές και τις υπόλοιπες που έχουν προγραμματιστεί μέσα από τις δημοπρασίες που κάνουμε και ανά Περιφερειακή Ενότητα ότι θα βελτιωθεί κατά πολύ ο ηλεκτροφωτισμός σε όλο το νησί. Όχι βέβαια στο μέγεθος που επιθυμούμε, γιατί τα δίκτυα είναι παλιά, χρειάζονται συντηρήσεις, εμείς από την πλευρά τη δική μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να βελτιώνομαι όσο μπορούμε τον ηλεκτροφωτισμό για τον οδική ασφάλεια οδηγών και πεζών» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει.

• Συντήρηση υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων με αντικατάσταση των οργάνων του φωτιστικού.

• Συντήρηση ηλεκτρικών πινάκων διανομής με αντικατάσταση ελαττωματικού ή κατεστραμμένου υλικού.

• Αντικατάσταση κατεστραμμένου καλωδίου ή κατασκευή διακλάδωσης σε περίπτωση κοπής καλωδίου.

• Προμήθεια και εγκατάσταση νέου υπόγειου δικτύου καλωδίων οδοφωτισμού.

• Επισκευή υπογείων καλωδίων φωτεινής σηματοδότησης.

• Εκτέλεση γενικά κάθε άλλης εργασίας που θα κριθεί αναγκαία για την ομαλή λειτουργία των δικτύων ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι παρόντες στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης ήταν η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Καίτη Ιερωνυμάκη, το στέλεχος της υπηρεσίας Μιχάλης Ψαρουδάκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Κ. ΧΑΤΖΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε », Κώστας Χατζάκης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση