Βγήκαν χωρίς ζημιές όλα τα οχήματα από τα γκαράζ του “Βενιζέλος”

Βγήκαν χωρίς ζημιές όλα τα οχήματα από τα γκαράζ του "Βενιζέλος"

Μετά το σβήσιμο και της τελευταίας εστίας το Σάββατο, το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της ΑΝΕΚ εκκενώθηκε πλήρως από τα οχήματα, τα εμπορεύματά τους και τις αποσκευές των επιβατών.

Από τη στιγμή που θα βγουν και αυτά εκτός πλοίου, όπως ανέφερε αξιωματικός του Λιμενικού το πλοίο με τη συνδρομή ρυμουλκών θα φύγει από την Ακτή Ξαβερίου και θα οδηγηθεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, προκειμένου να εκτιμηθούν και στη συνέχεια να αποκατασταθούν οι ζημιές του.

Από το σύνολο των οχημάτων που είχαν φορτωθεί την περασμένη Τρίτη 28 Αυγούστου στο πλοίο με προορισμό τα Χανιά (80 φορτηγά και 152 ΙΧ), το 1/3 έχει υποστεί ζημιές και αυτό αφορά μόνο φορτηγά. Όλα τα ΙΧ εκφορτώθηκαν χωρίς ζημιές.

Από το Σάββατο στο πλοίο μπήκαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες και συγκεντρώνοντας στοιχεία ξεκίνησαν την έρευνά τους, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουν σε συμπέρασμα για το πώς και από πού ξεκίνησε η φωτιά, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν σοβαρές υλικές ζημιές στο πλοίο και σε οχήματα ιδιωτών, όπως επίσης και ψυχική ταλαιπωρία για τους 875 επιβάτες και τα 140 άτομα πλήρωμα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση