Βαριά “καμπάνα στον Χανιώτη πατέρα που ξυλοκόπησε τη δασκάλα

Βαριά "καμπάνα στον Χανιώτη πατέρα που ξυλοκόπησε τη δασκάλα

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Δικαστήριο ο 38 άνδρας πατέρας μαθητών του 14ου δημοτικού σχολείου των Χανίων, που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε την δασκάλα του ενός παιδιού του. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο δράστης κάθισε στο εδώλιο του Αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και εξύβριση κατά της δασκάλας, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της συζύγου του καθώς και αυτής της παραβίασης δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία δεν του επιτρεπόταν να συναντά το παιδί του.

Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της ακροματικής διαδικασίας η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για τις παραπάνω κατηγορίες.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του ωστόσο δεν μπόρεσε να πείσει το Δικαστήριο.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων όπου εκδικάστηκε η υπόθεση με την διαδικασία του αυτοφώρου, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς, ενώ την υπεράσπιση του καταδικασθέντα ανέλαβε δικηγόρος που όρισε το δικαστήριο.

O 38χρονος πήγε την περασμένη Παρασκευή να παραλάβει τα παιδιά του ηλικίας 5, 8 και 10 ετών από το σχολείο, αλλά επειδή υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, η δασκάλα αρνήθηκε να του τα παραδώσει, με συνέπεια να την ξυλοκοπήσει. Ο άνδρας μετά το περιστατικό συνελήφθη από την αστυνομία η οποία έσπευσε στο σχολείο.

Κλειστό το σχολείο

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους, το σχολείο στο οποίο σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός-σοκ δεν λειτούργησε χθες το σχολείο, ενώ μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δηλώνουν αποφασισμένα να μην επιτρέψουν να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή τους ότι «στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους του, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημά τους. Οτιδήποτε λιγότερο είναι απλά ανεπίτρεπτο».

(Φωτογραφία αρχείου)

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather