Α. Τσίπρας από την Κρήτη: «Επόμενο στοίχημα ο ΒΟΑΚ»

Α. Τσίπρας από την Κρήτη: «Επόμενο στοίχημα ο ΒΟΑΚ»

Εγκαινίασε το τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος

Λίγο μετά την 1.00 το μεσημέρι χθες, έφτασε ο Πρωθυπουργός στο τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι “ο ΒΟΑΚ θα δημιουργηθεί χωρίς διόδια για τους οδηγούς και αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Κρήτη”.

Νωρίτερα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του δρόμου Γούβες – Χερσόνησος, που χρειάστηκαν 16 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο κοινό. Αποτελεί τμήμα ενός έργου ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμενε στάσιμο επί χρόνια, ενώ σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αποτελεί ένα οδικό έργο στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην περιοχή στις 11.30 όπου είχε τετ α τετ με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με τον Πρωθυπουργό να του λέει πως “Δεν γίνεται να χρειάζεται να περάσουν 16 χρόνια για ένα κομμάτι δρόμου 160 μέτρων”.

Ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή και λίγο πριν αναχωρήσει για τον ΒΟΑΚ και το τμήμα Γούβες – Χερσόνησος τόνισε με έμφαση πως “Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η κατασκευή του ΒΟΑΚ”.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Φράγμα Αποσελέμη προκειμένου να κάνει αυτοψία στο ανανεωμένο διυλιστήριο. Το απόγευμα θα βρεθεί στην κεντρική πλατεία του Χουδετσίου.

Αρμοδιότητες για τα έργα ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης

Την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων από την κεντρική διοίκηση-υπουργείων στην Περιφέρεια ώστε να γίνονται έγκαιρα τα έργα χωρίς καθυστερήσεις, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην διάρκεια επιθεώρησης σήμερα του εκτελούμενου οδικού έργου προς Μεσαρά, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, Βουλευτών, στελεχών του ΟΑΚ, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, κ.α.  «κ. Πρωθυπουργέ ένα επιτακτικό, πάγιο αίτημα είναι οι αρμοδιότητες.  Αν η Περιφέρεια διαχρονικά είχε αρμοδιότητες, μικρά και μεγάλα έργα θα είχαν προχωρήσει, θα είχαν ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, για να προσθέσει ότι, δεν νοείται να εκτελούνται από τα υπουργεία σε περιφερειακό επίπεδο μικρά έργα και με λίγα χρήματα αντί να έχει την αρμοδιότητα αλλά και την ευθύνη για αυτά η Περιφέρεια.

Ο Πρωθυπουργός μετά την επιθεώρηση του έργου Ηράκλειο-Μεσαρά, πήγε στο τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες -Χερσόνησος που έχει δοθεί στην κυκλοφορία και ακολούθως επισκέφθηκε το διυλιστήριο και το φράγμα Αποσελέμη, παρόντων των υπουργών Χρήστου Σπίρτζη, Παύλου Πολάκη, των βουλευτών Βαρδάκη, Ηγουμενίδη, Μιχελογιαννάκη, Δανέλλη, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού του Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, του προεδρείου -διοίκησης ΟΑΚ, κ.α.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather