Αύριο θα κοπεί ο κότινος από την ελιά των Βουβών για την στέψη των νικητών του μαραθωνίου Κρήτης

Αύριο θα κοπεί ο κότινος από την ελιά των Βουβών για την στέψη των νικητών του μαραθωνίου Κρήτης

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Κρήτης στις παράλληλες εκδηλώσεις της ανακοινώνει την τελετή κοπής του κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών για το στεφάνωμα των νικητών του Μαραθωνίου που θα διεξαχθεί την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου.

Στο χωριό άνω Βούβες υπάρχει το αρχαιότερο ελαιόδεντρο του κόσμου, όπως εκτιμάται από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα που ξεπερνάει σε ηλικία τα 3.000 χρόνια. Η ελιά Βουβών όπως είναι ευρέως γνωστή αποτελεί σήμερα Ολυμπιακό σύμβολο.

«Από τις Βούβες ο Ιδαίος Ηρακλής μεταλαμπάδευσε και μεταφύτευσε την πρώτη ελιά για τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαία Ολυμπία. Σήμερα κότινος από την Ελιά των βουβών ταξιδεύει στους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες για το στεφάνωμα των Νικητών».

Η τελετή εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της Οργανωτικής Επιτροπής και αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό συμβολισμό. Από κλαδί της ελιάς των Βουβών, θα στεφανωθούν οι πρώτοι Νικητές του Μαραθωνίου Κρήτης.

Πέμπτη 18/04/19, Ώρα 11:30, Δήμος Πλατανιά, παρουσία της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου, τελετουργικό στην αρχαία ελιά τον Βουβών, κοπή κότινου ελιάς για τα στεφάνια των Νικητών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather