Αύξηση σχεδόν οκτώ λεπτών για τις τιμές στα καύσιμα από την αρχή του έτους

Αύξηση σχεδόν οκτώ λεπτών για τις τιμές στα καύσιμα από την αρχή του έτους

Μπορεί η ανησυχία για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή να είναι στα ύψη, ανησυχία την οποία πυροδότησε ο θάνατος του λαοφιλή Ιρανού στρατιωτικού ηγέτη Κασέμ Σολειμανί, ωστόσο αυτή δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την ανατίμηση των καυσίμων στην ελληνική αγορά καυσίμων.

Άμεσα ήταν αντανακλαστικά του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Σολειμανί στις 3 Ιανουαρίου όταν, με ανάρτηση του στο twitter, γνωστοποιούσε ότι συνεργεία του έχουν τεθεί σε επιφυλακή και παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών στα πρατήρια καυσίμων, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους αισχροκέρδεια με πρόσχημα την κρίση στον Κόλπο.

Στην αγορά καύσιμων της Κρήτης παρατηρούνται αυξήσεις αλλά, όπως ξεκαθαρίζουν οι πρατηριούχοι, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αισχροκέρδεια αλλά για νόμιμες αυξήσεις που προσδιορίζονται σε τακτική βάση από το ίδιο το υπουργείο Εμπορίου.

Όπως σημειώνουν, εδώ και καιρό, τα περιθώρια κέρδους από την εμπορία καυσίμων είναι μηδαμινά. Αυτές τις ημέρες οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 4 λεπτά εξαιτίας της εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την υποχρεωτική πρόσμιξη βιοαιθανόλης, ενώ ο οικονομικός αντίκτυπος από τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής είναι της τάξεως των 2 λεπτών. Αυτές οι αυξήσεις έχουν ενσωματωθεί στις τιμές που αυτήν τη στιγμή αναγράφονται στα ταμπλό των πρατηρίων καυσίμων της Κρήτης και οι οποίες είναι για την αμόλυβδη στα 1,66 με 1,67 ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης στα 1,44 με 1,45 ευρώ και το DIESEL θέρμανσης στο 1.10 ευρώ για παραγγελίες άνω του τόνου και κοντά στα αστικά κέντρα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather