Αυτόματος επανέλεγχος των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης στον δήμο Πλατανιά

Αυτόματος επανέλεγχος των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης στον δήμο Πλατανιά

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, ενημερώνει τους δικαιούχους του επιδόματος στέγασης ότι στις 30/9/2019 συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων του Επιδόματος που εγκρίθηκαν έως και 31 Μάρτιου 2019. Σύμφωνα με το άρθρο 3 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθμ. Δ13οικ.10747/256/6-3-2019 (ΦΕΚ 792 Β’), οι αιτήσεις αυτές δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Ο επανέλεγχος των αιτήσεων γίνεται αυτόματα.

  • Οι αιτήσεις που διαπιστωθεί ότι δεν πληρούν πλέον τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά: λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) δε θα ανανεωθούν. Στους δικαιούχους θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δε θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 1/9/2019. Προσοχή: για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 30/9/2019.
  • Οι αιτήσεις που, μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων, διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, θα ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Προσοχή: Όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μπορούν εντός του Σεπτεμβρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

Οι πολίτες θα πρέπει να παρακολουθούν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει, μέσω της οποίας θα λάβουν ενημέρωση για την πορεία της αίτησής τους και τυχόν δικές τους ενέργειες σε περίπτωση μη αυτόματης ανανέωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση υποβάλλεται ανά νοικοκυριό, συμπληρώνεται, δηλαδή, μία αίτηση για όλα τα άτομα που διαβιούν κάτω από τη ίδια στέγη. Προκειμένου να υποβάλλουν νέα αίτηση οι ενδιαφερόμενοι (κάτοικοι Δήμου Πλατανιά) μπορούν να προσέλθουν στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πλατανιά (που εδρεύει στον Αλικιανό).

Για τη χορήγηση του Επιδόματος απαιτείται ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και με διάρκεια τουλάχιστον 6 μήνες μετά το μήνα αίτησης. Η αίτηση υποβάλλεται υποχρεωτικά από το πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει συναφθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο της κύριας κατοικίας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather