Αυξάνονται από την άνοιξη τα τέλη χρήσης στο αεροδρόμιο των Χανίων

Αυξάνονται από την άνοιξη τα τέλη χρήσης στο αεροδρόμιο των Χανίων

Σε αναπροσαρμογή των τελών χρήσης σε τρία αεροδρόμια, για τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες έως το τέλος του έτους, προβλέπεται να προχωρήσει η Fraport Greece.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της εταιρείας Αλεξάντερ Τσινέλ, η αύξηση των τελών στα 18,5 ευρώ από 13 ευρώ που είναι σήμερα προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης.

Η αύξηση θα ενεργοποιηθεί στα αεροδρόμια της Καβάλας, της Ζακύνθου και των Χανίων εφόσον δοθεί το σχετικό πιστοποιητικό ολοκλήρωσης των εργασιών από ανεξάρτητη αρχή μηχανικών, ώστε οι αυξήσεις να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από αρχές Απριλίου του 2019. Θα ακολουθήσουν Ρόδος, Σκιάθος, Σάμος, Άκτιο όπου τα τεχνικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2019.

Τα στελέχη της Fraport Greece, η οποία διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο η αύξηση αυτή να καθυστερήσει, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πιστοποίηση.

Από τα 18,5 ευρώ ένα ποσοστό 40% θα εισπράττει ως φόρους το Δημόσιο, ενώ τονίστηκε ότι τα τέλη είναι από τα πιο ανταγωνιστικά της Μεσογείου. Το ύψος τους, όπως αναφέρθηκε, είχε καθοριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσινέλ, μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει η ενημέρωση των αεροπορικών εταιριών, ώστε να γνωρίζουν πότε θα εφαρμοστεί η νέα εμπορική πολιτική της εταιρείας.

Η Διοίκηση της Fraport Greece δεν ξεκαθάρισε εάν το σύνολο των χρεώσεων θα μεταφερθεί από τις αεροπορικές εταιρείες στους επιβάτες, επισημαίνοντας ότι αυτό κρίνεται από τις συνθήκες ανταγωνισμού των αεροπορικών εταιρειών.

Όπως αναφέρθηκε, η Fraport Greece έχει εντείνει τις επαφές της με στόχο την προσέλκυση και νέων αεροπορικών εταιρειών. Στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσουν εντός της χειμερινής περιόδου δρομολόγια της Loufthansa από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς Φρανκφούρτη και της Aegean προς το Ισραήλ ενώ και η Raynair θα συνεχίσει τα θερινά δρομολόγια σε Νυρεμβέργη και Μπολόνια. Επίσης θα συνεχιστεί η επιδότηση δρομολογίων από την Qatar Airlines για Ντόχα και από τη Flydubai για Ντουμπάι.

Πηγή: newmoney.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση