Αρχοντάκης προς δήμαρχο Χανίων: “Ο Αρμαγεδδών για τον τόπο μας έρχεται και εσείς τον κοιτάτε”

Αρχοντάκης προς δήμαρχο Χανίων: "Ο Αρμαγεδδών για τον τόπο μας έρχεται και εσείς τον κοιτάτε"

Για καθυστέρηση στην λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών των Χανίων από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού, καθώς και για ανικανότητα στην διαχείριση των συνεπειών της κρίσης, κατηγορεί τον δήμαρχο Χανίων και την ομάδα του, ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας”, δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Ο κ. Αρχοντάκης απέστειλε τον Παναγιώτη Σημανδηράκη ανοικτή επιστολή με την οποία τον καλεί να αναλάβει άμεσα, μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δράση για να αποφύγουμε τον “Αρμαγεδδών που έρχεται” όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Η επιστολή είναι η εξής:

“Κύριε Δήμαρχε,

Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή την οποία κοινοποιώ δημόσια για να εκφράσω τον προβληματισμό μου και την αγωνία μου σχετικά με την τεραστίου μεγέθους οικονομική καταστροφή που απειλεί τον τόπο μας, καθώς και για να υπογραμμίσω  τον δικό σας ρόλο ως κορυφαίο τοπικό θεσμικό παράγοντα.

Κύριε Δήμαρχε,

Και στα δυο τελευταία Δημοτικά Συμβούλια αναφέρθηκα στην ανάγκη δημιουργίας μιας τοπικής πολιτικής, ενός τοπικού σχεδίου προκειμένου να μειωθούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις της κρίσης . Δεν πήρα καμιά απάντηση από εσάς στις επισημάνσεις μου. Μόνο ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιαννακάκης, μας ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καλέσει την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, λες και αυτό είναι το ζητούμενο!!!

Κύριε Δήμαρχε,

Γνωρίζω εκ των προτέρων πως το πιο πιθανόν είναι να μην τοποθετηθείτε στην επιστολή μου, κατηγορώντας με για λαϊκισμό κατά τον συνήθη σας τρόπο. Τηρείτε κατά γράμμα το ρητό, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Δεν πειράζει, έτσι και αλλιώς όλοι κρινόμαστε και βεβαία στα δύσκολα είναι που αποκαλύπτεται ο βαθμός της ικανότητας ενός ηγέτη.

Κύριε Δήμαρχε,

Ο θεσμικός σας ρόλος, ως ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού μας Δήμου, ξεπερνά την απλή  διαχείριση των θεμάτων στην οποία έχουν αρμοδιότητα οι Δήμοι. Και βέβαια σε περιόδους τέτοιας μεγάλης κρίσης, όπου μόνο για φέτος στον τόπο μας κινδυνεύει να χαθεί το μισό παραγόμενο  εισόδημα. Σε περιόδους όπου οδηγούνται σε ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα και όχι μόνο. Σε περιόδους  όπου μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οδηγούνται στην καταστροφή. Σε αυτές τις περιόδους εσείς, αντί να σταθείτε στο ύψος του θεσμικού σας ρόλου, σφυρίζετε αδιάφορα και επιτίθεστε σε όποιους έχουν άλλη άποψη από εσάς και μάλιστα για θέματα ελάσσονος σημασίας για αυτήν την περίοδο.

Κύριε Δήμαρχε,

Η φετινή τουριστική σεζόν στα Χανιά,  παρά τις κάποιες αισιόδοξες νότες  από τα κεντρικά ΜΜΕ, κινδυνεύει να είναι σχεδόν μηδενική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το τοπίο είναι σε όλα τα επίπεδα θολό. Κανείς που δραστηριοποιείται στον Τουρισμό δεν ξέρει τι να κάνει . Δεν υπάρχει επαρκής  πληροφόρηση ούτε από τους πράκτορες, ούτε από τις αεροπορικές εταιρίες, ούτε από το Αεροδρόμιο και βέβαια ούτε από τις χώρες πελάτες μας. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, δεν υπάρχει κάποιος θεσμικός να συνομιλήσει απευθείας με όλους τους εμπλεκόμενους και να συντονίσει μια προσπάθεια δημιουργίας μιας τοπικής πολιτικής –στρατηγικής για τον τόπο μας. Μιας πολιτικής που θα αφορά όλους μας, από το ξενοδοχείο ,το μικρό κατάλυμα που κάνει βραχυχρόνια μίσθωση , το μίνι μάρκετ , τους εργαζόμενους, τα rent a car, την ταβέρνα και όλους όσοι δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον Τουριστικό Τομέα. Μιας τοπικής πολιτικής η οποία θα παρέχει πρωτογενή πληροφόρηση σε όλους, προκείμενου να πάρουν τις αποφάσεις τους. Πληροφόρηση που θα έπρεπε να δίνεται από τα τοπικά  θεσμικά όργανα έγκαιρα και επίσημα. 

Κύριε Δήμαρχε,

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμικού σας ρόλου και αναλάβετε πρωτοβουλία, μαζί με όλους τους εμπλεκομένους κρατικούς ,ιδιωτικούς , συνδικαλιστικούς φορείς, δημιουργίας ενός τοπικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης για τα Χανιά. Καλύτερα αργά, παρά ποτέ. Ο Αρμαγεδδών για τον τόπο μας έρχεται κάντε αυτό που σας επιβάλλει η θέση σας”. 

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather