Αρχίζουν οι εργασίες τοποθέτησης του υπόγειου καλωδίου από τα Νωπήγεια μέχρι την Ξυλοκαμάρα

Αρχίζουν οι εργασίες τοποθέτησης του υπόγειου καλωδίου από τα Νωπήγεια μέχρι την Ξυλοκαμάρα

Ενόψει της επικείμενης έναρξης εκτέλεσης του έργου «Υπόγειες διασυνδέσεις Κρήτης στα πλαίσια της διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα», πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαου Καλογερή, χθες στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Αρχικά o Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο τονίζοντας το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο έργο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, την τεράστια σημασία που έχει για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού του νησιού και επομένως την ανάγκη στήριξης και ολοκλήρωσής του εντός χρονοδιαγράμματος.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος ΑΔΜΗΕ παρουσίασε εν συντομία το έργο, αναφερόμενος στο γεγονός ότι είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα του ΑΔΜΗΕ για την απεξάρτηση της Κρήτης από τα καύσιμα, κρίσιμης σημασίας και από οικονομικής πλευράς, αφού, όταν ολοκληρωθεί, οι Έλληνες καταναλωτές θα γλιτώσουν 175 εκατομμύρια από τα 500 εκατομμύρια που πληρώνουν ετησίως στα πλαίσια των ΥΚΩ και ζήτησε τη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη γρήγορη έναρξη των εργασιών.

Ακολούθησε παρουσίαση του έργου από την ανάδοχο εταιρεία με αναφορά στον τρόπο διέλευσης του καλωδίου καθ’όλο το μήκος της όδευσης, καθώς και το είδος των προγραμματιζόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για κάθε επιμέρους τμήμα της όδευσης. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη αποκατάστασης ολόκληρου του οδοστρώματος μετά την τοποθέτηση του καλωδίου, τον επανασχεδιασμό ορισμένων εκ των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί, όσο και του χρονοδιαγράμματος αυτών, προτάσσοντας το γεγονός της ασφάλειας αλλά και της λιγότερης ταλαιπωρίας των πολιτών.

Τέλος, οι εκπρόσωποι τόσο της ΑΔΜΗΕ όσο και της αναδόχου εταιρείας, δήλωσαν θα εξετάσουν τις αναφερθείσες προτάσεις και θα προσπαθήσουν να τις εφαρμόσουν όπου αυτό είναι εφικτό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισάμου, κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, κ. Μιχαήλ Μπικάκης, ο Αντιπρόεδρος ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μάργαρης, ο Δ/ντης Νέων Έργων ΑΔΜΗΕ, κ. Κων/νος Τσιρέκης, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ» και των εταιρειών «ΑΤΕΡΜΩΝ-OMEXOM» και «ΑΝΤΥΠΑΣ», ο Δ/νων Σύμβουλος ΟΑΚ, κ. Φώτιος Καζάσης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Σπυρίδων Ραπάνης, ο Διοικητής Τροχαίας ΒΟΑΚ κ. Παπαδάκης Χρήστος, ο Υποδιοικητής Τροχαίας ΒΟΑΚ, κ. Ελευθέριος Σταγάκης, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ, κ. Ιωάννης Καψανάκης, ο Αντιπρόεδρος της Διοικοόυσας του ΤΕΕ – ΤΔΚ, κ. Γεώργιος Ευθυμίου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather