Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν έως το βράδυ της Τετάρτης 28/10 από την Κίρκη, κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι καταγράφηκαν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Όπως φαίνεται σε αυτόν, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη.
Ο μετεωρολογικός δορυφόρος κατέγραψε σε εικόνες υπερύθρου φάσματος όλη την πορεία του χαμηλού από το βράδυ της Τρίτης 27/10 έως το βράδυ της Τετάρτης 28/10. Τις εικόνες αυτές επεξεργάσθηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και ετοίμασε το βίντεο που ακολουθεί.
Για σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νότια, ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη και προς το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 22, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 13 έως 22, στα νότια ηπειρωτικά από 15 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 24, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 23 και στην Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι 4 έως 6 και αργότερα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, σταδιακά όμως και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα γίνουν σταδιακά νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Μοιραστείτε το...





