Από 13 έως 21 Σεπτεμβρίου το 3ο φεστιβάλ comic & animation στα Χανιά

Από 13 έως 21 Σεπτεμβρίου το 3ο φεστιβάλ comic & animation στα Χανιά

Η καρδιά του comic & animation χτυπά και πάλι στα Χανιά στο 3ο Φεστιβάλ Chaniartoon! Το Chaniartoon είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην τέχνη του κόμικ, της εικονογράφησης και του κινουμένου σχεδίου. Για 3η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το διάστημα 13 με 22 Σεπτεμβρίου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών, προβολές ταινιών animation, workshops και παρουσιάσεις!
Στο κομμάτι του animation συμμετέχουν περισσότερες από 60 διαφορετικές χώρες, ενώ στο εκθεσιακό κομμάτι  53 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Για πρώτη χρονιά φέτος, 20 από τους καλλιτέχνες θα βρίσκονται στα Χανιά το τελευταίο 3ήμερο του φεστιβάλ (20-22 Σεπτεμβρίου) εκθέτοντας τις προσωπικές δουλειές τους και συζητώντας με το κοινό.

Το Chaniartoon καινοτομεί για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο, πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο με μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Μέσα από την επίσημη εφαρμογή του φεστιβάλ που θα κυκλοφορήσει αρχές Σεπτέμβρη, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να διαδράσουν με αυτήν με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Πρόκειται για μια εφαρμογή, μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μέσα από την κάμερα του κινητού τους 50+ καλλιτέχνες της έκθεσης να παρουσιάζονται αλλά και μία ποικιλία από 3d γραφικά.

Πρόγραμμα :
13 Σεπτεμβρίου : Εγκαίνια του Φεστιβάλ, με ειδική εκδήλωση στον θερινό κινηματογράφο «Κήπος». Στην τελετή έναρξης θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες του προηγούμενου φεστιβάλ ενώ παράλληλα η βραδιά θα περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών από τη Λίλη Λαμπρέλλη, μουσική από μέλη του συγκροτήματος “The Halicuti Band” και βίντεο-animation έκπληξη με τη φωνή του Λευτέρη Ελευθερίου!

14-15 Σεπτεμβρίου : Προβολές ταινιών animation  από όλο τον κόσμο στον χώρο του θερινού κινηματογράφου «Κήπος».

16-22 Σεπτεμβριου : Έκθεση Κόμικ-Σκίτσου-Εικονογράφησης σε όλο τον χώρο του ΚΑΜ (Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου).
16-19 Σεπτεμβρίου : Απογευματινές προβολές ταινιών animation μικρού μήκους από όλο τον κόσμο στην πάνω αίθουσα του ΚΑΜ.
20 Σεπτεμβρίου : Παρουσίαση του βιβλίου “Συλλέκτης” του σκιτσογράφου Solup (αίθουσα ΚΑΜ).
21 Σεπτεμβριου : Προβολή βραβευμένων ταινιών του φετινού φεστιβάλ, και live ψηφοφορία για το βραβείου “καλύτερης ταινίας κοινού” (αίθουσα ΚΑΜ).
20 -22 Σεπτεμβρίου : Artist Alley με 20 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα (ΚΑΜ).

Παράλληλα, θα υπάρξουν μια σειρά από εργαστήρια τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, από τους : Αντώνη Νικολόπουλο (Soloup), Μαρία-Στέλλα Ζεάκη, Σπύρος Γιαννακόπουλος, Λιλή Λαμπρέλη, Έλενα Κολοβού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.chaniartoonfest.gr/
καθώς και τη σελίδα στο facebook: facebook.com/chaniartoon.fest

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather