Αποστέλλεται η βοήθεια των Κισαμιτών στους πυρόπληκτους της Αττικής

Αποστέλλεται η βοήθεια των Κισαμιτών στους πυρόπληκτους της Αττικής

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, ως συνέχεια της εκστρατείας που έχει ήδη οργανώσει και αποστείλει για την κάλυψη βασικών αναγκών των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας της Αττικής,  συγκέντρωσε στα πλαίσια της δεύτερης αποστολής μεγάλη και σημαντική ποσότητα από βασικά είδη: Στρώματα, κλινοσκεπάσματα, είδη καθαριότητας, είδη υγιεινής, ως και άλλα είδη αναγκαία και απαραίτητα δια τους πληγέντες της Αττικής.

Η ευθύνη συγκέντρωσης, συντονισμού και αποστολής είχε ανατεθεί εις τον Διοικητικό Διευθυντή του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως, αιδ. πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο Αρετάκη, καθώς το Αννουσάκειο Ίδρυμα υπήρξε ο συντονιστικός Φορέας και της δεύτερης αυτής αποστολής.

Το δίκτυο της κοινωνικής αυτής αλληλεγγύης και αποστολής αγάπης πραγματώθηκε χάρη της  πολύτιμης συνεισφοράς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, οι εντεταλμένοι της Οποίας και παρέλαβαν την αποστολή αυτή προς διανομή σε πυρόπληκτους της Μητροπολιτικής Της περιφέρειας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, εξέφρασε τις πολλές και ευγνώμονες  ευχαριστίες του προς όσους, με ευαισθησία και αμεσότητα,  ανταποκρίθηκαν εις το κάλεσμα αυτό του Αννουσάκειου Ιδρύματος: τον Σύλλογο Ξενοδόχων Νομού Χανίων, ιδιώτες και πρόσωπα της ευρύτερης κοινότητας, το πρακτορείο μεταφορών «Ζανιδάκης», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια βαθιά ευαισθητοποιημένη στάση αγάπης που υπερβαίνει την κοινωνική αλληλεγγύη καθώς, στο πέρασμα του χρόνου, δεν λησμονά όσους επλήγησαν από την φονική λαίλαπα της φωτιάς, αλλά με ιδιαίτερη ευαισθησία, διάκριση και αγωνία αφουγκράζεται και μοιράζεται τους πόνους και τα βάσανα των, συνοδοιπορεί εις τον Γολγοθά της ζωής των και προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο τους, ρίχνοντας έστω και λίγο «έλαιον και οίνον» εις τις χέουσες πληγές των», «Η Εκκλησία οφείλει να βρίσκει τρόπους και δρόμους όπου ο λόγος του Θεού να γίνεται πράξη και η πράξη του Θεού να γίνεται με λόγο», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση