Απορρίπτει το Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης το ν/σ για τον “Κλεισθένη”

Απορρίπτει το Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης το ν/σ για τον "Κλεισθένη"

Συνεδρίασε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και συζήτησε για το θέμα των αλλαγών στην Αυτοδιοίκηση και το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για διαβούλευση από την κυβέρνηση. 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο προχώρησε στην παρακάτω απόφαση:

“Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για διαβούλευση δεν ασχολείται και δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης (έλλειψη πόρων, μέσων και προσωπικού).

• Δεν αποκεντρώνει νέες αρμοδιότητες με αντίστοιχους πόρους.

• Δεν απλοποιεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που κρατούν δέσμια την Αυτοδιοίκηση αλλά ενισχύει την επιτροπεία του κράτους στους ΟΤΑ.

• Δεν κάνει καμία αναφορά στο μικρό, ευέλικτο, επιτελικό κράτος.

Έτσι, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για οποιαδήποτε ουσιαστική μεταρρύθμιση, αν δεν αποδοθούν οι θεσμοθετημένοι και παρακρατημένοι πόροι ή τουλάχιστον αν δεν υπάρξουν αξιόπιστες εγγυήσεις για την απόδοσή τους.

Για αυτό, καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ανησυχίες, τις αγωνίες, τις διαμαρτυρίες και κυρίως τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης, ώστε να καταλήξουμε σ’ ένα σχέδιο νόμου που θα εξασφαλίσει την ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση, αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης.

Ο νέος νόμος θα πρέπει να διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα και τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.”

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση