Απομακρύνεται το φορτηγό πλοίο Skylark από το λιμάνι της Κισάμου

Απομακρύνεται το φορτηγό πλοίο Skylark από το λιμάνι της Κισάμου

Στην απομάκρυνση από το λιμάνι Καβουσίου Κισσάμου του ακινητοποιημένου φορτηγού πλοίου «SKYLARK», προχωρά το Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, «με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγαγε σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις περί πλοίων σε ακινησία, υπογράφηκε, μεταξύ του προέδρου του Γιάννη Ζερβού και της αναδόχου εταιρείας «ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΑΕ», σύμβαση παράδοσης, εκποίησης και απομάκρυνσης του φορτηγού πλοίου. Το πλοίο με αυτή την σύμβαση, παραδίδεται στον ανάδοχο ο οποίος αναλαμβάνει μεταξύ άλλων, όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την προετοιμασία και την ασφαλή απομάκρυνσή του από την περιοχή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , «η απομάκρυνση θα ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών από την ημέρα που ο ανάδοχος θα λάβει την άδεια απόπλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμεναρχείου. Ήδη, ο ανάδοχος κατέβαλε στο Λιμενικό Ταμείο το τίμημα που προέκυψε από το διαγωνισμό για την εκποίηση που ανέρχεται στο ποσό των 55.800 ευρώ».

Το πλοίο «SKYLARK», μήκους 61,5 μέτρων, είχε ρυμουλκηθεί τον Φεβρουάριο του 2018 και ενώ έπλεε ανοιχτά της Κισσάμου, μετά από σοβαρή μηχανική βλάβη που παρουσίασε. Από τις αρμόδιες αρχές του είχε επιβληθεί αναγκαστική κράτηση για θέματα ελλείψεων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, μέχρι αποκαταστάσεως των ελλείψεων και βλαβών από την αλλοδαπή πλοιοκτήτρια εταιρεία. Στην συνέχεια η εταιρεία εγκατέλειψε το πλοίο μαζί με το αλλοδαπό πλήρωμά του, ενώ το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, το Λιμεναρχείο, το Τελωνείο, με τη συνδρομή ιδιωτών ειδικών (ναυπηγό, νομικό), με μια σειρά πολύπλοκων, τόσο διαδικαστικά όσο και τεχνικά ενεργειών, απέτρεψε τη βύθιση του πλοίου, το οποίο κινδύνευσε αρκετές φορές.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather