Αποκαταστάθηκε η αδικία: Δυσπρόσιτα τα σχολεία της Κανδάνου

Αποκαταστάθηκε η αδικία: Δυσπρόσιτα τα σχολεία της Κανδάνου

Ως δυσπρόσιτα χαρακτηρίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου τέσσερα σχολεία της Καντάνου, εξέλιξη που δέχθηκαν με ικανοποίηση η εκπαιδευτική κοινότητα και ο δήμος της περιοχής. Αρχικά τα τέσσερα σχολεία δεν είχαν ενταχθεί σε αυτή την κατηγορία, ωστόσο μετά και από σειρά επαφών τροποποιήθηκε η αρχική απόφαση και δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης την Τρίτη 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτήν το Γυμνάσιο, το Επαγγελματικό Λύκειο, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Καντάνου μεταφέρονται στην κατηγορία μορίων (Ι – 10) με αποτέλεσμα να θεωρούνται ως δυσπρόσιτα και να υπάρχει αυξημένη μοριοδότηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα υπηρετούν εκεί. Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή εκφράζει με ανακοίνωση της η δημοτική αρχή Καντάνου – Σελίνου.

Όπως επισημαίνει, «τα έντονα διαβήματα της δημοτικής αρχής, οι συναντήσεις μας με τον υπουργό Παιδείας, η δυναμική στήριξη από τους υπουργούς και τους βουλευτές του Νομού μας, η υποστήριξη του αιτήματός μας από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και η συντονισμένη δράση μας με τους Συλλόγους Γονέων και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών των σχολείων μας έφεραν θετικά αποτελέσματα. Έμπρακτα η Πολιτεία αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του ορεινού μας Δήμου και ενισχύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των ακριτών της υπαίθρου του Νομού Χανίων. Επιπλέον, αποδίδει με την παρούσα υπουργική απόφαση την πρέπουσα τιμή στον τόπο του Ολοκαυτώματος, στην Κάντανο που αποτελεί σύμβολο των αγώνων και της αντιναζιστικής πάλης του λαού μας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση