Απαγόρευση βόσκησης στον Ασύρματο του Αγίου Ματθαίου

Απαγόρευση βόσκησης στον Ασύρματο του Αγίου Ματθαίου

Με απόφαση της Διεύθυνσης δασών Χανίων, απαγορεύθηκε για τα απόμενα χρόνια η βόσκηση στην περιοχή Ασύρματος του Αγίου Ματθαίου, λόγω υπερβόσκησης των τελευταίων ετών και προκειμένου να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον και η χλωρίδα της περιοχής.

Ειδικότερα η σχετική απόφαση απαγορεύει την βόσκηση των αιγών για επτά (7) έτη,  των μεγάλων ζώων και των προβάτων για πέντε (5) έτη, σε όλη την έκταση εμβαδού 109,873 στρεμμάτων, στην περιοχή υπό την ευρύτερη ονομασία «Ασύρματος» του Αγίου Ματθαίου του Δήμου Χανίων όπως εμφανίζεται στο συνημμένο απόσπασμα  ορθοφωτοχάρτη έτους 2015 το οποίο είναι θεωρημένο από την Δ/ντρια Δασών Χανίων.

Η έκταση πριν καεί καλυπτόταν από δάσος τραχείας πεύκης ως και δασικές εκτάσεις με θαμνώδη δασική βλάστηση των ειδών ασπαλάθου, αγριελιάς, ρεικιού και κουμαριάς σε ποσοστό μεγαλύτερο 40% και με φρυγανώδη βλάστηση των ειδών αχινοπόδι, λαδανιάς, θυμαριού σε ποσοστό 20%.

Συνορεύει Ανατολικά, και Βόρεια με δασικές και αγροτικές εκτάσεις, Νότια με δάσος τραχείας πεύκης και γεωργικές εκτάσεις και Δυτικά με δάσος τραχείας πεύκης.

Απαγορεύεται η βόσκηση με σκοπό την εξασφάλιση της φυσικής αναγέννησης στην ανωτέρω αναφερθείσα έκταση.

Οι παραβάτες της διατάξεως αυτής καθώς και εκείνοι κατ’ εντολήν των οποίων ενεργούν, διώκονται και τιμωρούνται κατά τις εκάστοτε ισχύουσες ποινικές διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την δημοσίευσή της.

Την τήρηση και εφαρμογή της παρούσης αναθέτουμε στην Δασική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, την Θηροφυλακή και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.