Αντώνης Ροκάκης: Να διαπραγματευτούμε με την Ryanair και την Fraport

Αντώνης Ροκάκης: Να διαπραγματευτούμε με την Ryanair και την Fraport

Θέση στον προβληματισμό που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση της Ryanair να διακόψει από τις 31 Μαΐου τα δρομολόγιά της από τα Χανιά στην Αθήνα πήρε με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Χανίων Αντώνης Ροκάκης.

Ο κ. Ροκάκης κρατά επί του παρόντος χαμηλούς τόνους, επισημαίνοττας ότι οι θεσμικοί φορείς των Χανίων θα πρέπει να συζητήσουν σε επικοδομητικό κλίμα τόσο με την ίδια την αεροπορική εταιρεία, όσο και με την Fraport, αλλά και με άλλες εταιρείες την δυνατότητα σύνδεσης των Χανίων με κεντρικούς Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ροκάκη είναι η ακόλουθη:

“Η αδικαιολόγητη και δίχως πρότερη ενημέρωση, απόφαση της αεροπορικής εταιρίας Ryanair να σταματήσει τα δρομολόγια της από και προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό σε όλο το νομό Χανίων.

Πριν λίγα χρόνια ο νομός μας «αγκάλιασε» την συγκεκριμένη εταιρία και μάλιστα με ουκ ολίγο κόστος, φροντίζοντας ταυτόχρονα να «χτίσει» μια υγιή και εποικοδομητική σχέση. Παρόλα αυτά, η εταιρία αποφάσισε πως πλέον τα «Χανιά» δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά της, όπως τα εξυπηρετούν άλλες ευρωπαϊκές περιοχές.

Ως Επιμελητήριο Χανίων θεωρούμε πως η διαβούλευση τόσο με την Ryanair, όσο και με άλλες low cost αεροπορικές εταιρίες, αλλά και τη Fraport, πρέπει να συνεχιστεί σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να καταφέρουμε τα μέγιστα οφέλη για το νομό και το νησί μας”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση