“Ανταλλακτική” βιβλιοθήκη λειτουργεί και στο νοσοκομείο Χανίων

"Ανταλλακτική" βιβλιοθήκη λειτουργεί και στο νοσοκομείο Χανίων

Σε δωρεά μιας Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης προς το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Αγ. Γεώργιος”, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 16/09/2020, ο Δήμος Χανίων και η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), επιδιώκοντας να φέρουν το βιβλίο πιο κοντά στον πολίτη, ιδιαίτερα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

Η παράδοση της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννη Γιαννακάκη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου αλλά και Πρόεδρο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Μιχάλη Τσουπάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Γιάννη Κουτράκη ενώ από την πλευρά του Νοσοκομείου Χανίων παρευρέθηκαν ο Διοικητής, Γιώργος Μπέας, ο Αναπληρωτής Διοικητής, Μάνος Μπολώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Βαρδής Γεωργακάκης, καθώς και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων και του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Ο κ. Γιαννακάκης κατά την παράδοση της βιβλιοθήκης υπογράμμισε: “Η προσφορά της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης είναι ένα έμπρακτο “ευχαριστώ” για τον αγώνα και τη συνεχή προσπάθεια των ανθρώπων, που εργάζονται στον υγειονομικό κλάδο, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη συγκυρία, που διανύουμε. Θέλουμε η λογοτεχνία, η ποίηση και το βιβλίο γενικότερα να αποτελέσουν συντροφιά τόσο στους εργαζομένους όσο και στους νοσηλευόμενους και τους συνοδούς τους”.

 

Με την σειρά του ο κ. Τσουπάκης τόνισε: “Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη είναι ένα θεσμός, που λειτουργεί από τον Δήμο Χανίων ήδη από το 2013. Η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. στηρίζει διαχρονικά τέτοιες δράσεις.”

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη είναι μια δημόσια βιβλιοθήκη, ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλο το 24ωρο, που στοχεύει στην ανταλλαγή βιβλίων και ιδεών αλλά και στην κοινωνική αλληλεπίδραση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων. Το απόθεμα της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της και η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά, αφού την διέπει η προϋπόθεση, πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή. Ο εκάστοτε αναγνώστης μπορεί παράλληλα να είναι και δωρητής βιβλιογραφικού υλικού, ενώ η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται εβδομαδιαία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη λειτουργεί και στο αίθριο του Δημαρχείου Χανίων, διαθέσιμη για όλους τους δημότες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather