Ανοικτή η λέσχη φιλαναγνωσίας της ΟΑΚ

Ανοικτή η λέσχη φιλαναγνωσίας της ΟΑΚ

Την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, 5 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Λέσχης Φιλαναγνωσίας στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης «Το Φως», με θέμα «Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη». Η ανθρώπινη επικοινωνία μέσα από τη δημιουργική συζήτηση γύρω από την ανάγνωση ενός βιβλίου αποτελεί πάντα ευχάριστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, αναφέροντας πως η Ακαδημία «ανοίγεται» στην κοινωνία μέσα από αυτή την ωραία δράση, τονίζοντας πως «το βιβλίο αποτελεί πνευματική άμυνα στη σύγχρονη εποχή των νέων τεχνολογιών, η οποία μας έχει στερήσει τη σκέψη» και πως «το βιβλίο αποτελεί την ευκαιρία ώστε να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να γίνουμε ενεργοί πολίτες στην Κοινωνία των Πολιτών».

Ακολούθως, η κα Ανδρομάχη Χουρδάκη, Εκπαιδευτικός – Φιλόλογος και Υπεύθυνη της Λέσχης Φιλαναγνωσίας, ευχαρίστησε την ΟΑΚ για τη στέγαση της πρωτοβουλίας αυτής, υπογραμμίζοντας πως «με το κύρος και τη ζεστασιά της, αποτελεί στήριξη και φάρο για τον τοπική κοινότητα και όχι μόνο». Η παρούσα συνάντηση αποτέλεσε την ημέρα αλληλογνωριμίας και σχεδιασμού των μελλοντικών δράσεων της Λέσχης.

Η ΟΑΚ, αναγνωρίζοντας τη σημασία του βιβλίου, θα φιλοξενεί την εν λόγω Λέσχη, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό και στις μηνιαίες συναντήσεις τα μέλη της θα συζητούν γύρω από ένα βιβλίο, το οποίο θα έχουν διαβάσει, μετά από κοινή συμφωνία με τους υπεύθυνους της Λέσχης, κα Ανδρομάχη Χουρδάκη και κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 12 μ.μ. κατά την  οποία θα συζητηθεί το βιβλίο με τίτλο: «Η αγριλιά» της Ζοέλ Λοπινό.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ανδρομάχη Χουρδάκη, Εκπαιδευτικό – Φιλόλογο (τηλ.: 6989919129) και τον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ (τηλ.: 2824022500).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather