Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 60χρονης βιολόγου

Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 60χρονης βιολόγου

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου της αμερικανίδας βιολόγου αφήνει η Ελληνική Αστυνομία. Το πτώμα της άτυχης Σούζαν Ίτον εντοπίστηκε χθες το πρωί, μέσα σε οχυρωματικό έργο της περιόδου της κατοχής, στο χωριό Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την περιοχή των ερευνών γεγονός που από την αρχή οδήγησε τις αρχές σε προσεκτική εξέταση της υπόθεσης, η οποία έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον και κινητοποίηση.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης επιβεβαίωσε πως το πτώμα ανήκει στην Αμερικανίδα βιολόγο. “Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Κλήθηκαν επί τόπου δύο ιατροδικαστές. Επειδή πρόκειται για ξένη πολίτη θέλαμε να πάρουμε κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο και για αυτό κλήθηκε το κλιμάκιο από την Αθήνα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαγουδάκης.

Στην πολυήμερη κινητοποίηση αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Υποδιοικητής της 3ης ΕΜΑΚ Νίκος Παπαλεωνίδας.
Όπως ανέφερε, “στην επιχείρηση συμμετείχαν 36 άτομα επί έξι ημέρες αναζήτησης με συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου αλλά και drone. Η σορός βρέθηκε σε απόσταση περίπου 60 μέτρων από την είσοδο του σπηλαίου την ανασύραμε και την παραδώσαμε στην Ελληνική αστυνομία”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 60χρονη βρέθηκε σε πλάγια θέση, σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η πρόσβαση στο τούνελ που βρέθηκε, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα πρέπει δηλαδή κάποιος να γνωρίζει πολύ καλά το χώρο και να έχει λόγο να βρίσκεται εκεί.

Υπάρχει μια τάφρος ύψους περίπου δύο μέτρων και όταν την ανέβεις, υπάρχει δένδρο και πίσω από αυτό κλαδιά. θα πρέπει δηλαδή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά, κάποιος να ανοίξει με τα χέρια του τα κλαδιά για να βρει την είσοδο και να μπει μέσα.

Από τις αρχές η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως «εγκληματική ενέργεια» και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η 60χρονη έχασε την ζωή της σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκε εκεί από εκείνον ή εκείνους που εμπλέκονται, οι οποίοι την τοποθέτησαν μέσα στα τούνελ.

Συγκλονισμένοι συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς

Την ίδια ώρα συγκλονισμένη είναι η διεθνής ερευνητική κοινότητα από την τροπή που έλαβε τις τελευταίες ώρες, η υπόθεση της εξαφάνισης της Αμερικανίδας Βιολόγου Suzanne Eaton.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ερευνητικού ιδρύματος, στο οποίο εργαζόταν η άτυχη 60χρονη, αναφέρεται:

«Με ανείπωτη λύπη και θλίψη ανακοινώνουμε τον τραγικό θάνατο της αγαπημένης μας φίλης και συναδέλφου Σουζάν Ήτον. Η αστυνομία ανέκτησε το σώμα της κατά η διάρκεια του απογεύματος της 8ης Ιουλίου. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την έρευνά τους σχετικά με τα γεγονότα που μπορεί να έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουλίου, και θα παράσχουμε περαιτέρω ενημερώσεις καθώς λαμβάνουμε πληροφορίες. Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι και ενοχλημένοι από το τραγικό αυτό γεγονός. Η Σουζάν ήταν μία εξαιρετική και εμπνευσμένη επιστήμονας, αγαπημένη σύζυγος και μητέρα, μια αθλήτρια και ταυτόχρονα ένα πραγματικά υπέροχο άτομο, αγαπητό σε όλους μας. Η απώλειά της είναι αβάσταχτη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με το σύζυγο της Τόνι, τους γιούς της Μαξ και Λουκ, και με όλη την οικογένειά της».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather