Ανακαλούνται 5000 Toyota στην Ελλάδα λόγω προβλημάτων στον αερόσακο

Ανακαλούνται 5000 Toyota στην Ελλάδα λόγω προβλημάτων στον αερόσακο

Προληπτικό έλεγχο σε συγκεκριμένα μοντέλα παραγωγής από το 1997 έως το 1999 θα κάνει η Toyota Ελλάς, στο πλαίσιο της μεγάλης ανάκλησης για τους αερόσακους της Takata. Η Toyota “βάζοντας την ασφάλεια και την αξιοπιστία σε πρώτο πλάνο”, όπως αναφέρει η εταιρεία, προχωράει σε μια ανάκληση 5.010 αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι παραγωγής από το 1997 έως το 1999 και θα ελεγχθούν για να διαπιστωθεί αν εφοδιάζονται με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata.

Πιο συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα που θα κληθούν για έλεγχο είναι τα Celica (παραγωγή από 07/07/1997 έως 19/07/1999), τα RAV4 (από 05/06/1997 έως 31/08/1999), Starlet (από 15/10/1997 έως 23/12/1998) και Yaris (από 18/09/1998 έως 31/05/1999).

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εφοδιασμένα με αερόσακο οδηγού μονού σταδίου με πυροκροτητή που δεν περιέχει νιτρικές ενώσεις (ονομαζόμενος Takata NADI). Αυτού του είδους οι πυροκροτητές δεν περιέχουν ως προωθητικό μέσο νιτρικό αμμώνιο (PSAN). Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από την Toyota στα οχήματα που εμπλέκονται, σύμφωνα με μια έκθεση για τα ελαττώματα του προϊόντος που υπέβαλε η Takata στις 26 Νοεμβρίου 2019 (19Ε-080), το προωθητικό μέσο σε κάποιους από τους πυροκροτητές, ενδέχεται να έχει απορροφήσει υγρασία με την πάροδο του χρόνου, όπου σύμφωνα με την Takata σχετίζεται με το σφράγισμα του περιβλήματος του πυροκροτητή.

Το ενδεχόμενο μιας εκτόνωσης μη σύμφωνης με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή εξαρτάται ίσως και από άλλους παράγοντες και μεταβλητές πέραν ​​της απορρόφησης υγρασίας από το προωθητικό μέσο και δεν έχει ακόμη πλήρως αναλυθεί από την Takata ή την Toyota. Στην περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο αερόσακος, μια εκτόνωση μη σύμφωνη με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Η πιθανότητα εμφάνισης τέτοιου είδους περιστατικών στα εμπλεκόμενα οχήματα είναι άγνωστη, αλλά, λόγω της ιδιαιτερότητας και της απαιτούμενης προσοχής που χρίζει τον εν λόγω θέμα η Toyota υποβάλλει αυτή την αναφορά.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία “μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία σχετική περίπτωση ατυχήματος στα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα που να έχει σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Φυσικά η Toyota Ελλάς, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της που στηρίζεται γύρω από την απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη της, θα προχωρήσει σε ειδοποίηση όλων των ιδιοκτητών μοντέλων που χρήζουν ελέγχου. Η Toyota καλεί τους πελάτες της να επικοινωνήσουν με το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Toyota, ώστε να καθορίσουν την επίσκεψη τους στο συνεργείο και τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο του σχετικού εξαρτήματος”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather