Ανακαλούνται 500.000 αυτοκίνητα Volvo, χρονολογίας 2014-2019

Ανακαλούνται 500.000 αυτοκίνητα Volvo, χρονολογίας 2014-2019

Η Volvo εξέδωσε ανακοίνωση για ανάκληση πάνω από 500.000 οχημάτων της, παγκοσμίως, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς στον κινητήρα.

Ο κατασκευαστής είπε ότι ένα πλαστικό τμήμα του κινητήρα έχει υποστεί, σε σπάνιες περιπτώσεις, παραμόρφωση ακόμα και λιώσιμο, με αποτέλεσμα πιθανή πυρκαγιά στον κινητήρα. Τα επηρεαζόμενα μοντέλα έχουν τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες και είναι εκδόσεις 2014-2019 των ακόλουθων αυτοκινήτων: S80, S60, V70, XC70, S60 Cross Country, V60, XC60, V60 Cross Country, S90, V90, V40 και V40 Cross Country.

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει μόνο «μερικές» πυρκαγιές, χωρίς αναφορές τραυματισμών.

Έχουν αποσταλεί επιστολές στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που έχουν πληγεί. Οι οδηγοί έχουν λάβει επιβεβαίωση ότι είναι ασφαλές να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το όχημά τους αλλά η Volvo δήλωσε ότι θα πρέπει να γνωρίζουν το πιθανό πρόβλημα και τα «συμπτώματα» στο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ισχύος, και θα πρέπει να δίνουν προσοχή εάν ανάψει η προειδοποιητική λυχνία του κινητήρα.

Ο κατασκευαστής σχεδιάζει να επικοινωνήσει ξανά με τους ιδιοκτήτες για να τους ειδοποιήσει, όταν θα καταστεί διαθέσιμη μια επισκευή για το πρόβλημα.

Σε ανακοίνωση, η Volvo δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά αυτήν την κατάσταση και προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας μια λύση για τα αυτοκίνητα. Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουμε τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας των αυτοκινήτων μας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει αυτή η ενέργεια χωρίς περιττές δυσχέρειες για τους πελάτες μας και ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία που προκαλείται και είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία των πελατών μας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather