Αναβαθμίζεται το δημοτικό αθλητικό κέντρο της «Μοναχής Ελιάς» στα Χανιά

Αναβαθμίζεται το δημοτικό αθλητικό κέντρο της «Μοναχής Ελιάς» στα Χανιά

Σε ριζική ανακατασκευή- ανάπλαση του δημοτικού αθλητικού κέντρου της «Μοναχής Ελιάς» που καταλαμβάνει συνολική έκταση 40 στρεμμάτων προχωρά ο δήμος. Χθες υπεγράφη με ομάδα μελετητών, η σύμβαση για την εκπόνηση ενός νέου πλάνου αξιοποίησης του χώρου το οποίο θα συμπεριλάβει και τις προτάσεις των αθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που ανέλαβε την εκπόνηση του πλάνου αξιοποίησης Σωτήρη Λιάρο, η πρόταση των μελετητών θα παραδοθεί σε χρονικό διάστημα έξη μηνών.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «είναι η πρώτη μου επαφή με το χώρο ο οποίος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί γιατί είναι αρκετά αναξιοποίητος. Η έκταση του μπορεί να μας καλύψει να κάνουμε αρκετά πράγματα».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι αμέσως μετά την παράδοση του πλάνου αξιοποίησης θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε σύντομα ο χώρος να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού και η αναβάθμιση της «Μοναχής Ελιάς» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Όπως γνωρίζουμε όλοι, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, το ότι ξεκινάει σήμερα μια μελέτη είναι πολύ σημαντικό, έχουμε ήδη κάνει κάποιες κουβέντες με τους μελετητές, τους έχουμε πει τις ανάγκες», επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΟΧ – ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ», Αντώνης Ροκάκης.

Η ομάδα των Χανίων χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της το προπονητήριο που υπάρχει στο αθλητικό κέντρο. Στο αθλητικό κέντρο της «Μοναχής Ελιάς» λειτουργεί σήμερα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό τάπητα που «φιλοξενεί» αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν ακόμα δύο γήπεδα 5Χ5 καθώς και προπονητήριο. Ωστόσο το σύνολο των εγκαταστάσεων που κατασκευάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 90 είναι παλιές, η συντήρηση τους γίνεται με ελάχιστα μέσα με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather