Ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ο Άρης Παπαδιγιάννης

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ο Άρης Παπαδιγιάννης

Τα καθήκοντά του στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, ανέλαβε και επίσημα ο Άρης Παπαδογιάννης.

Στην πρώτη του τοποθέτηση από τη νέα του θέση ο κ. Παπαδογιάννης επεσήμανε ότι ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά και στόχος του είναι κατά την διάρκεια της θητείας του να τον υπερβεί. Ειδικότερα σημείωσε:

«Σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, έχει έρθει η ώρα να επιτελέσει το έργο που οραματίστηκαν όλοι εκείνοι, που δρομολόγησαν, την δημιουργία του. Από την εποχή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον πρωτοπόρο για την εποχή του Ο.Α.Δ.Υ.Κ. μέχρι και σήμερα που εμείς αναλαμβάνουμε την τύχη του ενιαίου πλέον Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Με αδήριτη την ανάγκη επίτευξης ευρύτερων συνεργασιών, ο Ο.Α.Κ. θα λειτουργήσει έχοντας ως άμεσους συνεργάτες του, όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς.  Την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους – από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του νησιού –  την ΠΕΔ Κρήτης και φυσικά το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, που θα ζητήσουμε τη συνδρομή και τη συνεργασία του

Σε αυτή την δύσκολη αλλά και κρίσιμη συγκυρία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που αλλάζει τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο, η ανάγκη το κράτος να παραμείνει όρθιο σε όλα τα επίπεδα, απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και στόχευση.  

Το υπάρχον έμψυχο δυναμικό του Οργανισμού, με το οποίο ήδη είχα μια πρώτη επαφή και συνεργασία,  αποτελεί την μέγιστη δυνατή «εγγύηση», για την μελλοντική του επιτυχημένη πορεία. Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες για την ελληνική οικονομία συνθήκες, οι άνθρωποι αυτοί απέδειξαν πως με την τεχνογνωσία, την επιστημονική τους κατάρτιση και το αδιαμφισβήτητο φιλότιμο τους,  μπόρεσαν όχι μόνο να ανταπεξέλθουν, αλλά και να κρατήσουν «ζωντανό» το μεγαλύτερο «αναπτυξιακό εργαλείο» του νησιού. Το ίδιο είμαι σίγουρος πως θα πράξουν και τώρα, που οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για όλους.

Η τιμή που γίνεται στο πρόσωπο μου, μέσα από την επιλογή μου για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου  στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, είναι μεγάλη όσο και το φορτίο της ευθύνης που επωμίζομαι. Θα ανταποκριθώ και ζητώ να κριθώ αυστηρά, μέσα από το έργο που θα παραχθεί τα επόμενα χρόνια, σε ολόκληρο το νησί.

Η μακρόχρονη προσωπική μου διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, η εμπειρίααλλά και η γνώση  που έχω αποκομίσει από την ενασχόληση μου με τα κοινά, αποτελούν  τα μεγαλύτερα μου εφόδια,  τα οποία θα διαθέσω – με το σύνολο των δυνάμεων μου – στη νέα μεγάλη «πρόκληση».

«Το κράτος έχει συνέχεια, δεν ερχόμαστε για να γκρεμίσουμε αλλά να χτίσουμε  και να ξεκινήσουμε ΜΑΖΙ όλα αυτά, που θα βάλουν ξανάτην Κρήτη, σε ρόλο πρωταγωνιστή,  στον Αναπτυξιακό χάρτη της χώρας».

Τα προηγούμενα χρόνια η κεντρική εξουσία επιχείρησε αν όχι να απαξιώσει, τουλάχιστον να αποδυναμώσει τον Οργανισμό, διασπώντας τον και στερώντας του καθοριστικές αρμοδιότητες. Αυτές οι αρμοδιότητες θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο να επιστρέψουν και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου ο νέος Ο.Α.Κ. να στελεχωθεί και με όλο εκείνο το προσωπικό αλλά και τα μέσα (εξοπλισμό, μηχανήματα κτλ) που χρειάζεται, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των στόχων που θέτουμε για τα επόμενα χρόνια.

Η κανονικότητα θα επιστρέψει στον Οργανισμό και γι’ αυτό ζητάμε τη συνδρομή όλων!  Αναλαμβάνοντας  την θέση ευθύνης του Διευθύνοντος Συμβούλου, δεσμεύομαι  ότι ως νέα διοικητική αρχή, θα σεβαστούμε την άποψη και την προσωπική διαδρομή όλων των στελεχών μας. Όλες οι απόψεις θα λαμβάνονται υπόψιν και οι αποφάσεις μας, θα είναι βασισμένες στο γνωστικό και επιστημονικό μας υπόβαθρο.  Θα κινηθούμε συνολικά, με αίσθημα συνεργασίας, συναίνεσης και δικαιοσύνης με αποκλειστικό στόχο, την επανεκκίνηση του «Αναπτυξιακού Γίγαντα».

Συγχαρητήρια από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στους νέους επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. και συγκεκριμένα στο νέο Πρόεδρο του, κ. Ελευθέριο Κοπάση, και το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλό του, κ. Αριστείδη Παπαδογιάννη, με την πεποίθηση ότι, με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καθώς και την καλή συνεργασία όλων των μελών του Δ.Σ. και των τοπικών φορέων, θα συνεισφέρουν τα μέγιστα για την ανάπτυξη του τόπου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων ευχαριστεί επίσης την απερχόμενη Διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, και ειδικότερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Φώτη Καζάση, τον αναπληρωτή Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Κουνενάκη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για το σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η Διοίκηση του Ο.Α.Κ., σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, συνέβαλε καθοριστικά, με καλή διαχείριση και εποικοδομητική συνεργασία με τους φορείς του τόπου, στη μελέτη, ωρίμανση και υλοποίηση σημαντικών και κρίσιμων έργων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather