Ανέλαβε δήμαρχος ο Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στηρίζεται από την παράταξη του Τάσου Βάμβουκα

Ανέλαβε δήμαρχος ο Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στηρίζεται από την παράταξη του Τάσου Βάμβουκα

Η πρώτη επίσημη συμμαχία προκειμένου να μπορέσει να διοικηθεί ο δήμος Χανίων, και να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προκαλεί η εφαρμογή του εκλογικού νόμου, ανακοινώθηκε χθες. Ο απερχόμενος δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας συγκρότησε την δημοτική του ομάδα η οποία αποτελείται από 7 συμβούλους και συμφώνησαν να στηρίξουν την ομάδα του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, η οποία αριθμεί 9 συμβούλους. Έτσι ο νέος δήμαρχος μπορεί να υπολογίζει στην θετική ψήφο τουλάχιστον 16 συμβούλων, ωστόσο για την απόλυτη πλειοψηφεία απαιτούνται 25 σύμβουλοι, από τους 49 που συγκροτούν το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Η ανακοίνωση της παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών” του Τάσου Βάμβουκα, είναι η ακόλουθη:

“Η παράταξη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής  «Δήμος Ενεργών Πολιτών»,  συνήλθε σε συνεδρίαση της ολομέλειας, αποφάσισε σχετικά με την  στάση της Δημοτικής Παράταξης στην νέα δημοτική περίοδο και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ως παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε την πρόθεσή μας να στηρίξουμε το έργο της διοίκησης στον Δήμο Χανίων στην επόμενη Δημοτική Περίοδο και να εγγυηθούμε την ομαλή συνέχεια στον Δήμο μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το νέο περιβάλλον που δημιουργεί ο νόμος της απλής αναλογικής.

Παρά και τις τελευταίες ρυθμίσεις ενίσχυσης των αποφατικών αρμοδιοτήτων των δημοτικών αρχών, η αναγκαιότητα αυτή παραμένει ισχυρή.  Η συνεργασία και η  διαβούλευση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων συνεχίζουν να είναι βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη των Δήμων.

Μετά από σχετικές συζητήσεις και με την νέα Δημοτική Αρχή, δηλώνουμε ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην έννοια της θετικής συμβολής στην διοίκηση του Δήμου με στελέχη της παράταξής μας κατά την νέα δημοτική περίοδο, έχοντας πολύ συγκεκριμένους στόχους.

Α) Την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου

Β) Την διασφάλιση της συνέχειας του σημαντικού έργου που ήδη εξελίσσεται και αλλάζει τα Χανιά.

Ως ομάδα εκλεγμένων του «Δήμου Ενεργών Πολιτών» και ως ολομέλεια της παράταξης, αποφασίζουμε στην βάση των παραπάνω στόχων, να εργαστούμε από κοινού με την Δημοτική Αρχή, αλλά και με όλες εκείνες τις παρατάξεις με τις οποίες θα βρεθούν κοινά σημεία σύγκλισης για θέματα του Δήμου μας.

Η Δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια και δεν πρέπει να διαταράσσεται από μικροπολιτικά οφέλη.

Ως παράταξη και ως Δημοτική ομάδα, είναι ξεκάθαρο ότι διατηρούμε την αυτοτέλειά μας και το δικαίωμα διαφοροποίησης από τις επιλογές και αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής. Θα υπηρετήσουμε τις αρχές μας και θα πολιτευτούμε όπως κάνουμε πάντοτε με πνεύμα σύνθεσης και δημιουργίας για το καλό του τόπου μας”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather