Αλλαγές στον κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους ζητούν οι έμποροι των Χανίων

Αλλαγές στον κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους ζητούν οι έμποροι των Χανίων

Συγκεκριμένες αλλαγές στον κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους ζητά, εκ νέου, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, με έγγραφό του προς τον Δήμο Χανίων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει ότι έχει περάσει ήδη ένας χρόνος απ’ όταν κατέθεσε τις συγκεκριμένες προτάσεις – αλλαγές και σημειώνει ότι «παρ’ όλες τις συναντήσεις που κάναμε με τη Δημοτική Αρχή, η οποία έβλεπε ότι οι τροποποιήσεις και οι προτάσεις μας ήταν σε κατεύθυνση που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αλλά και να βοηθήσουν, ακόμη και σήμερα περιμένουμε την τροποποίηση του κανονισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο και την άμεση εφαρμογή της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί μας να φορτώνονται ήδη με άδικα πρόστιμα».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων επισημαίνει τα εξής:

«Έχει παρέλθει ήδη ένας χρόνος (1/6/2017) από την εφαρμογή του κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων που ως Εμπορικός Σύλλογος Χανίων σας είχαμε προτείνει ορισμένες αλλαγές που θα βοηθούσαν στην απρόσκοπτη λειτουργία της μικρής εμπορικής επιχείρησης αλλά και θα αποκαθιστούσαν ορισμένες αδικίες που γίνονται με αυτόν τον νέο κανονισμό.

Παρ’ όλες τις συναντήσεις που κάναμε με τη Δημοτική Αρχή, η οποία έβλεπε ότι οι τροποποιήσεις και οι προτάσεις μας ήταν σε κατεύθυνση που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αλλά και να βοηθήσουν, ακόμη και σήμερα περιμένουμε την τροποποίηση του κανονισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο και την άμεση εφαρμογή της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί μας να φορτώνονται ήδη με άδικα πρόστιμα.

Σας επικαιροποιούμε την πρότασή μας και ζητάμε άμεσα να υπάρξει ψήφισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο.

1) Να υπάρξει παραχώρηση χώρου 0,40-0,50 εκατοστά σε εμπορικά μαγαζιά που δίπλα τους δραστηριοποιούνται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τώρα υπάρχει μια ανισότητα σε βάρος της μικρής εμπορικής επιχείρησης.

2) Να θεωρηθούν οι 5 μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αρχή της οδού Σκρύδλωφ (αριστερά από την οδό Μουσούρων) σαν προέκταση της οδού και να έχουν και αυτές παραχωρούμενο χώρο όπως η υπόλοιπη οδός.

3) Να επιτραπεί στα εμπορικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε οδούς, που το πλάτος του δρόμου είναι μικρότερο των δύο μέτρων, να έχουν την δυνατότητα επιτοίχιας προσθήκης 0,15 εκατοστών για προβολή των προϊόντων τους.

4) Να αποκαταστήσετε την αδικία στην κατανομή δημοτικών τελών μεταξύ εμπορικής επιχείρησης και επιχείρησης εστίασης εκεί που υπάρχει το πόρτα – πόρτα.

5) Να υπάρξει έγκαιρη αδειοδότηση (μέχρι τέλος Μαρτίου) σε αυτούς που έχουν δικαίωμα για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων και έχουν καταθέσει αίτηση.

6) Να υπάρξει ελεγκτικός μηχανισμός προκειμένου να τηρηθεί η εφαρμογή του κανονισμού».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.