Αισιοδοξία από το ΕΑΚ Χανίων για τον άμεσο εκσυγχρονισμό των κρατικών αθλητικών εγκαταστάσεων

Αισιοδοξία από το ΕΑΚ Χανίων για τον άμεσο εκσυγχρονισμό των κρατικών αθλητικών εγκαταστάσεων

Στον απόηχο της επίσκεψης του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στα Χανιά, ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Χανίων, Μανώλης Κουριδάκης, αναφέρθηκε στην διάρκεια συνέντευξης τύπου για τη σημασία της παρουσίας του υφυπουργού Αθλητισμού στα Χανιά μετά από πολλά χρόνια, αλλά και για τα έργα που αναμένονται το επόμενο διάστημα στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται το ΕΑΚ.

“Αρκεί να σκεφτεί κάποιος -και σίγουρα το ξέρετε πολύ καλά- πόσα χρόνια είχε  να επισκεφθεί ένας Υπουργός, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, τα Χανιά. Αυτό από μόνο του δείχνει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και γενικότερα για τον αθλητισμό, τόσο στα Χανιά όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, γνωρίζοντας πως τέτοιες επισκέψεις πραγματοποιούνται στις εθνικές αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας” επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΑΚ και συνέχισε:

“Επίσης, δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίηση και την χαρά μας, διότι, στην πρόσκληση μας, ανταποκρίθηκαν οι θεσμικοί φορείς των Χανίων και πάρα πολλοί εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό στα Χανιά και πόσο σημαντική θέση κατέχει ο αθλητισμός για τους Χανιώτες”.

Επιχειρώντας τον απολογισμό της επίσκεψης ο κ. Κουριδάκης τόνισε: “Επισκεφθήκαμε και τις τρεις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων, ώστε να μπορέσει ο κ. Υφυπουργός Αθλητισμού και το κλιμάκιο που τον συνόδευε να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα των εγκαταστάσεων.

Ξεκινώντας από το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, όσο και οι βουλευτές του νομού που τον συνόδευαν, καθώς και οι εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, εντυπωσιάστηκαν με τις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου. Μάλιστα δεν δίστασαν να δοκιμάσουν, κάποιοι από αυτούς, τις επιδόσεις τους στη σκοποβολή!

Στην συνέχεια, επισκεφθήκαμε το κολυμβητήριο, όπου, όπως σας είναι ήδη γνωστό, διακόψαμε την λειτουργία του λόγω της πολύ σοβαρής επικινδυνότητας, σύμφωνα με τις μελέτες και τις εκθέσεις επικινδυνότητας που παραλάβαμε και ενημερώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Έκτοτε, έχουμε κάνει συνεχόμενες και εντατικές προσπάθειες ώστε το κολυμβητήριο να παραχωρηθεί ξανά, αλλά με πλήρη ασφάλεια, προς χρήση. Πλέον, περιμένουμε την άμεση, έκτακτη επιχορήγηση των 250.000 ευρώ, όπως δεσμεύθηκε ο κ. Αυγενάκης, για τις επείγουσες εργασίες που χρειάζονται και περιλαμβάνουν την αποκομιδή του υπάρχοντος και κατασκευή νέου σκέπαστρου στην πισίνα των 25μ., συντήρηση του σκέπαστρου στην πισίνα των 12,5μ. καθώς και εργασίες στο υπέδαφος και στα θεμέλια κάτω από τις πισίνες. Την επόμενη κιόλας εβδομάδα, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού, αναμένουμε κάθοδο τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΑ, για εμπεριστατωμένη αυτοψία, προκειμένου να δρομολογηθούν τάχιστα οι διαδικασίες.

Τέλος, όσον αφορά το Εθνικό Στάδιο «Έλενας Βενιζέλου», ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε για την άμεση κατασκευή νέου διαδρόμου προθέρμανσης ύψους 100.000 ευρώ και για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Ηλεκτροφωτισμού ύψους 965.000 ευρώ. Και τα δύο αυτά έργα έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ και περιμένουμε την άμεση υλοποίηση και ολοκλήρωσή τους, τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, σαν διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, θέλουμε να σας αναγγείλουμε και την Προγραμματική Σύμβαση που θα συνάψουμε τις προσεχείς ημέρες με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και θα περιλαμβάνει τη συντήρηση του παρκέ,  την προμήθεια νέου, εξελιγμένου, ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων και την αλλαγή παραθύρων και κουφωμάτων στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ συνολικής αξίας 40.000 ευρώ καθώς και την προμήθεια πλακών αφής αξίας 14.000 ευρώ στο Ναυταθλητικό Κέντρο.

Επίσης, όσον αφορά τις εγκαταστάσεις της Άρσης Βαρών, είμαστε στο τελικό στάδιο των μελετών στατικής επάρκειας ώστε με την ολοκλήρωση τους να ενταχθεί και αυτό το έργο στο ΠΔΕ και να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των εγκαταστάσεων και να δοθούν  οι χώροι της Άρσης Βαρών ξανά προς χρήση.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να σας πω ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ήδη έχει ξεκινήσει έμπρακτα η διαδικασία αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών των Χανίων, που για πολλά χρόνια δεν είχαν συντηρηθεί με τα γνωστά σε όλους προβλήματα. Και να ξέρετε ότι δεν σταματάμε εδώ. Η πρόθεση της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων είναι η προσθήκη και των τριών εγκαταστάσεων σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης που θα ακολουθήσουν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, υψηλού επιπέδου, όπως αξίζουν στα Χανιά μας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather