Έτσι θα αντιμετωπισθούν τα κατολισθητικά φαινόμενα στην οδό Μαλινδρέτου

Έτσι θα αντιμετωπισθούν τα κατολισθητικά φαινόμενα στην οδό Μαλινδρέτου

Παρουσιάστηκε χθες στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων από τους τεχνικούς της αναδόχου μελετητικής εταιρείας, η “Μελέτη Αντιμετώπισης Κατολισθητικών Φαινομένων Οδού Μαλινδρέτου Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας Δήμου Χανίων – Οριστική Γεωτεχνική Μελέτη”, στην οποία περιλαμβάνονται τα μέτρα αποκατάστασης και σταθεροποίησης των κατολισθητικών φαινομένων στην οδό Μαλινδρέτου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, η Αντιδήμαρχος αρμόδια για τη Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας, Ελένη Ζερβουδάκη, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και στην προσβασιμότητα των ιδιοκτησιών, που, λόγω των κατολισθήσεων, έχει καταστεί σχεδόν αδύνατη”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία και βρίσκεται σε τελικό στάδιο. “Είναι ένα μεγάλο τεχνικό έργο, που διασφαλίζει τους κατοίκους για τα επόμενα πολλά χρόνια. Μάλιστα, στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες να δείξουν συναίνεση, καθώς θα υπάρξει ανάγκη για χρήση ενός μικρού τμήματος από τις παρακείμενες ιδιοκτησίες. Ευθύνη του Δήμου είναι η εξασφάλιση των πόρων, που ενδέχεται να υπερβούν το 1 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου. Έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με την Περιφέρεια Κρήτης και είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση δεν μπορεί να περιμένει, γι΄ αυτό και δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις από καμία πλευρά.

Ο εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας, Παναγής Τονιόλος, τόνισε από την πλευρά του ότι το τεχνικό έργο θα περιλαμβάνει δυο σειρές τοίχων, ένα στα όρια των ιδιοκτησιών και ένα στον δρόμο, ενώ στο ενδιάμεσο θα υπάρχει ένα πρανές, που θα σταθεροποιηθεί. “Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 850.000 ευρώ, με το οποίο θα λυθεί το ζήτημα δια παντός και με τις λιγότερο δυνατές επιπτώσεις”, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι δεν θα απαιτηθεί να γίνουν μεγάλες απαλλοτριώσεις ιδιοκτησίας.

p3

p3

p4

p4

p4

p5

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather