Έτοιμο το νέο απόκτημα της ΑΝΕΚ “Αστερίων ΙΙ”, που βάζει πλώρη για Βενετία

Έτοιμο το νέο απόκτημα της ΑΝΕΚ "Αστερίων ΙΙ", που βάζει πλώρη για Βενετία

Στο λιμάνι της Πάτρας βρίσκεται από τις 19 Ιουνίου το νέο απόκτημα της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης, το γιαπωνέζικο επιβατηγό – οχηματαγωγό «Αστερίων ΙΙ», το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί άμεσα (πιθανότατα τις επόμενες ημέρες) στη γραμμή της Βενετίας.

Το μεγαθήριο της κινεζικής Grand Shipping Line (WANFANG INTERNATIONAL SHIPMANAGEMENT), GRAND SPRING έχει προστεθεί εδώ και λίγο καιρό στον στόλο της ANEK LINES. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η εταιρεία ναύλωσε το συγκεκριμένο πλοίο, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το αγόρασε έναντι ποσού 8 – 8,5 εκατ. δολαρίων.

Το εν λόγω πλοίο, ήταν παροπλισμένο στο κινεζικό λιμάνι του Weihai (Shandong Province) τα τελευταία 3 χρόνια, με σημαία Sierra Leone και αρχικά είχε τεθεί προς πώληση έναντι 8,75 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και μεγάλο πλοίο, ναυτικό, με πολύ μεγάλες δυνατότητες και χωρητικότητα που αναμφίβολα θα καλύψει τις ανάγκες της ακτοπλοΐας μας, όπως επισημαίνει το nautilia.gr.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι το πρώτο ιαπωνικής κατασκευής πλοίο -αυτού του μεγέθους- που έρχεται στην Ελλάδα -μετά από 10 χρόνια- για λογαριασμό της ANEK. Γεγονός, που φανερώνει ότι η ελληνική εταιρεία επιμένει στα second hand γιαπωνέζικα σκαριά, καθώς αποδεδειγμένα έχουν αποδείξει την αξία τους στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Το εν λόγω πλοίο ναυπηγήθηκε -ως ISHIKARI- τον Μάρτιο του 1991 στα Mitsubishi Heavy Industries στο Kobe της Ιαπωνίας για λογαριασμό της φημισμένης Taiheiyo Ferry.

Υπήρξε ο αντικαταστάτης του δικού μας «Ερωτόκριτος» (23.870gt/1974) στην Ιαπωνία και βραβεύτηκε ως το πολυτελέστερο και πιο άνετο ferry της εποχής του. Εξυπηρέτησε αδιάκοπα τη γραμμή Nagoya – Sendai – Tomakomai για 20 χρόνια, ενώ σε αυτό το διάστημα χρησιμοποιήθηκε και για κρουαζιέρες στα νησιά Ogasawara, που αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ιαπωνία.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση