Έρχεται το Gov.gr: 1.000 υπηρεσίες του Δημοσίου online για τους πολίτες

Έρχεται το Gov.gr: 1.000 υπηρεσίες του Δημοσίου online για τους πολίτες

Το νέο μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η δημιουργία – ολοκλήρωση της ενιαίας πύλης Gov.gr μέσω της οποίας θα παρέχονται ηλεκτρονικά στους πολίτες πάνω από 1.000 υπηρεσίες του Δημοσίου και κρατικών φορέων, κατά το πρότυπο της βρετανικής πύλης Gov.uk.

Η διαδικτυακή πύλη η οποία θα είναι προσπελάσιμη μέσω των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων που θα πάρουν οι πολίτες στα χέρια τους στο τέλος του 2021, μόλις λειτουργήσει θα έχει κωδικοποιημένες όλες τις βασικές υπηρεσίες του Δημοσίου και ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σε αυτές από το σπίτι, από το γραφείο ή ακόμη και από το κινητό τηλέφωνο με ένα απλό κλικ. Η πρώτη εκδοχή του Gov.gr θα είναι διαθέσιμη στους πολίτες μέσα στην άνοιξη. Θα αποτελεί δε τον κεντρικό κατάλογο δημοσίων δεδομένων των φορέων της ελληνικής κυβέρνησης.
Ήδη στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες που βγήκε πρόσφατα στον αέρα,  υπάρχει πρόβλεψη για υποδομή eIDAS που θα συμβάλει στην ασφαλή ταυτοποίηση των χρηστών του Gov.gr. Στόχος του φιλόδοξου σχεδίου είναι να αντικατασταθούν από ένα ενιαίο portal οι εκατοντάδες ιστοσελίδες κρατικών οργανισμών μέσω των οποίων παρέχονται υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather