Έρχεται το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης

Έρχεται το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης

Τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε ισχύ το προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε σχετικά με το δίπλωμα οδήγησης πως το προηγούμενο καλοκαίρι “100.000 συμπολίτες μας ήταν εγκλωβισμένοι και δεν μπορούσαν να πάρουν δίπλωμα οδήγησης. Σήμερα δυστυχώς για να πάρουν το κανονικό δίπλωμα οδήγησης περιμένουν πάνω από 3 και 4 μήνες πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο και δεν συμβαίνει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα “.

Και συνέχισε λέγοντας πως “Σε συνεργασία με τον υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον κ. Πιερρακάκη, τον επόμενο μήνα, δηλαδή σε ακριβώς από ένα μήνα από τώρα αυτό έχει ψηφιστεί και στην Βουλή θα μπορεί πλέον αυτός που έχει επιτυχία όταν περνάει τις εξετάσεις, να μπορεί με μια πολύ εύκολη εφαρμογή να παίρνει το προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να οδηγεί αμέσως”.

Όταν ερωτήθηκε τι θα γίνει εάν χαθεί αυτό το προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα απάντησε πως αυτό θα ξανάρθει στον δικαιούχο γιατί έχει σταλεί ψηφιακά. “Αυτό είναι ένα ψηφιακό δίπλωμα το οποίο δεν αντικαθιστά το κανονικό αλλά σας δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείτε μέχρι να σας έρθει το λεγόμενο”hard copy”.

Τέλος αναφέρθηκε στον νέο κώδικα κώδικα οδικής κυκλοφορίας λέγοντας πως Θα πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που θα τιμωρούμε τον οδηγό και όχι το όχημα, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Δηλαδή μιλάμε για αυστηροποίηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας εκεί που χρειάζεται και όχι παντού”.

“Χρειαζόμαστε αυτήν την στιγμή σε μερικά παραπτώματα τα οποία είναι απαράδεκτα και δημιουργούν ζητήματα στην οδική ασφάλεια να είμαστε πραγματικά αυστηροί και να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιπτώσεις να μειώσουμε τα πρόστιμα.” και συμπλήρωσε “η ουσία είναι ότι σκεφτόμαστε να επαναφέρουμε ένα point system όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της ΕΕ”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather